Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru de consiliere pentru părinți și copii a fost deschis la Bacău

Protoieria Bacău
centru de consiliere Bacău

În incinta Școlii Gimnaziale „Domnița Maria” din Bacău a fost inaugurat joi un centru de Consiliere și Sprijin pentru părinți și copii. Centrul vine în ajutorul copiilor cu rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii aflate în situații de risc, informează Protoieria Bacău, potrivit Basilica.ro.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Pr. Ilarion Mâță – Consilier al Sectorului Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Activitățile din cadrul centrului se vor desfășura cu sprijinul a trei instituții: Școala „Domnița Maria”, Asociația Ovidenia și Protoieria Bacău.

„E cu neputință ca o singură instituție să ofere totul, de aceea apreciez într-un mod cu totul special gândul părintelui protopop și colaborarea deosebită pe care o are cu Școala „Domnița Maria” și Asociația Ovidenia care este un furnizor de servicii sociale deosebit de implicat în urbea băcăuană”, a declarat Pr. Ilarion Mâță.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Școala va pune la dispoziție sala și va asigura prezența profesorilor voluntari, asociația va oferi hrana pentru cei 20 de copii beneficiari, iar protoieria va procura materialele necesare activităților. De asemenea, protopopiatul va rândui voluntari formați pentru astfel de acțiuni și, ocazional, va delega un preot pentru a consilia sufletește copiii și părinții lor, beneficiari ai centrului.

„Nădăjduim ca prin acest centru să fim cu toții prieteni pentru ca mai apoi să devenim prieteni ai lui Dumnezeu. Este o deosebită implicare din partea cadrelor didactice să stea în afara orelor și să ajute copiii să înțeleagă mai bine cele ce se predau. De aceea, copii, astăzi este un dar, un altfel de dar, în săptămâna altfel la școală, așă că vă rog, primiți acest dar, al ostenelii profesorilor”, a declarat Pr. Eugen-Ciprian Ciuche – Protoiereu al Protoieriei Bacău.

„Astăzi ne-am întâlnit pentru a promova o valoare și anume cea a dăruirii. Această valoare trebuie să o transmiteți și voi copiilor voștri și să o promovați mereu. Dumnezeu a făcut ca acest parteneriat să se materializeze și simțeam nevoia să vin în ajutorul copiilor, mai ales în acest context pandemic și pentru că viața nu este ușoară de cele mai multe ori”, a spus Prof. Otilia Zaharia – Director al Școlii „Domnița Maria” Bacău.

În primă instanță, activitatea centrului se va desfășura de trei ori pe săptămână, respectiv marți, joi și vineri, în sesiuni de câte patru ore, urmând ca pe viitor, după omogenizarea activității și îmbunătățirea situației sanitare la nivel național, întâlnirile să fie mai dese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.