Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean rus a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a lovit un polițist în timpul unei manifestaţii pro-Navalnîi

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Un tribunal din Sankt-Petersburg l-a condamnat, luni, la trei ani de închisoare pe un cetăţean rus acuzat de lovirea unui poliţist în timpul unei manifestaţii desfăşurate în ianuarie pentru eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Potrivit acuzării, Ilia Perşin (27 de ani) i-a dat ''două lovituri de cot'' şi ''o lovitură de picior'' unui poliţist care încerca să îl reţină în timpul acestei manifestaţii neautorizate şi desfăşurate pe 31 ianuarie.

Într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, tribunalul a precizat că inculpatul nu a recunoscut faptele.

Iarna trecută, poliţia rusă a reprimat, în particular la Sankt-Petersburg, mai multe demonstraţii în sprijinul eliberării lui Navalnîi, potrivit Agerpres.ro.

În prezent, Aleksei Navalnîi efectuează o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-o colonie penitenciară din Rusia pentru o veche afacere de fraudă, acuzaţii pe care el le consideră a fi motivate politic.

Autorităţile ruse au luat în ultimele luni mai multe măsuri pentru destructurarea reţelei lui Navalnîi, mai multe organizaţii fiind interzise după ce au fost declarate ''extremiste''.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin după dispute îndelungate între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.