Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un chimist din Cluj desființează declarațiile monstrului de la Caracal: 'Mi se pare greu de crezut'

bataie lovitura surpriza

Un profesor al Facultății de Chimie a din Cluj a explicat că pentru obținerea temperaturii de 1.000 de grade, care să ardă oasele, este nevoie de oxigen în exces. Acesta spune că i se pare greu de crezut că s-a reușit acest lucru la Caracal fără ca nimeni să nu se sesizeze, deși cadavrele arse miros.

Profesorul universitar Florin Irimie de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, doctor în Chimie organică, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că scoaterea ADN din oase este posibilă dacă acestea nu au ars în totalitate, ci doar parțial.

„O temperatură cam de 1.000 de grade trebuie să fie pentru arderea oaselor, iar în cazul unui cadavru degradat prin ardere nișa cea mai stabilă pentru conservarea ADN sunt oasele, pentru că sunt mai ocrotite. ADN-ul este o bio-macromoleculă foarte sensibilă, inclusiv la temperatură, dar la amprentarea genetică nu ai nevoie de tot ADN-ul, ci de un fragment. Dacă există șansa ca unul dintre aceste fragmente să fi rezistat intact, este posibil să poată conține informații despre identificare. Din oase arse parțial există posibilitatea scoaterii ADN, dar din oase calcinate care provin de la crematoriu nu a reușit nimeni, astfel că, probabil, oasele respective nu erau arse în totalitate. Nu știu cum s-a reușit obținerea temperaturii, pentru că în momentul arderii unui cadavru, miroase îngrozitor. În mod normal, pentru a atinge astfel de temperaturi înalte se pune oxigen în exces, pentru favorizarea arderii. Mi se pare greu de crezut că au putut să facă acest lucru și nimeni să nu sesizeze, plus că era și fum degajat”, a spus Irimie.

Bunicul Luizei își strigă durerea în fața 'Casei Groazei': 'Cine îmi aduce fata înapoi? I-aș scoate ochii'

Claudiu Lascoschi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, desemnat de Baroul București, după ce cauza a fost mutată la DIICOT București, spune că la audieri criminalul a recunoscut că a pus cadavrul întreg în butoiul unde apoi l-a incinerat.

„El a declarat că a incinerat-o pe Alexandra, că au rămas resturi, că nu s-au topit tot, e altă discuție. A precizat că a pus-o netranșată, a pus-o în picioare în acel butoi", a declarat avocatul din oficiu a lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena 3.

„Nu poti arde un corp dacă nu este tranșat, așezat în bucăți. Dacă s-ar fi degajat o astfel de căldură, nu mai rămânea niciun pic de ADN, pentru că la o astfel de temperatură nu mai trăiește niciun fel de celulă. Sunt chestii ilogice din punct de vedere tehnic", a afirmat și Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

Acesta din urmă și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că familia Luizei nu a fost oficial informată de vreun rezultat al comparației dintre ADN-ul luat de acasă de la fată și cel găsit în casa groazei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.