Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un club de fotbal din Tunisia şi-a suspendat activitatea după ce aproape 30 de jucători au emigrat

News.ro
minge fotbal poarta

Clubul de fotbal amator Ghardimaou, care joacă în divizia a patra tunisiană, şi-a suspendat activităţile după emigrarea ilegală a aproximativ treizeci de jucători săi în Europa, a anunţat marţi preşedintele său Jamil Meftahi pentru AFP:

„Am oprit activitatea şi am suspendat meciurile cu 20 de zile în urmă", a spus el, scrie news.ro.

Oficialul a pus acest exod pe seama „lipsei de resurse financiare” a clubului şi a jucătorilor. „Nu putem cumpăra echipament, tricouri şi pantofi de sport”, iar jucătorii „nu beneficiază de subvenţii financiare”. Potrivit acestuia, majoritatea jucătorilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, au ajuns în Europa „fie pe mare, fie mergând în Serbia (ţară pentru care tunisienii nu aveau nevoie de viză până de curând) şi apoi trecând ilegal graniţele către alte ţări”.

Suspendarea activităţilor clubului va continua „până când vom găsi o soluţie cu Federaţia Tunisiană de Fotbal”, a adăugat Meftahi.

Ghardimaou este un oraş de graniţă cu Algeria, situat în nord-vestul ţării, o zonă marginalizată care depinde foarte mult de agricultură.

În ultimii ani, emigrarea ilegală a sportivilor tunisieni a devenit din ce în ce mai frecventă. La mijlocul lunii februarie, clubul Avenir Sportif din Rejiche a anunţat că portarul său de rezervă, Khalil Zaouli, un tânăr de 19 ani, a emigrat ilegal în Italia, din cauza „dificultăţilor financiare ale clubului”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.