Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colecţionar britanic a donat fotografii inedite ale vizitei lui Hitler la Paris

hitler

Un colecţionar britanic a donat Bibliotecii Naţionale a Franţei (Bibliotheque nationale de France) fotografii ale vizitei lui Adolf Hitler la Paris după invazia Franţei în 1940, inclusiv unele inedite, a anunţat miercuri instituţia publică, informează AFP.

Colecţionarul, Charles Chadwyck-Healey, în vârstă de 82 de ani, el însuşi fotograf, a donat un portofoliu de 20 de fotografii, informează Agerpres.

"Portofoliul a fost alcătuit de Heinrich Hofmann, portretistul oficial al lui Hitler din 1924 (...) Pe 23 iunie 1940, el a urmărit şi surprins scurta deplasare în Parisul ocupat", a precizat Biblioteca într-un comunicat.

"De o valoare istorică inestimabilă, acesta aduce noi elemente despre rolul crucial al lui Hofmann ca fotograf şi editor în construirea legendei lui Hitler în imagini", a adăugat instituţia.

După capitularea Franţei, înfrântă în "Blitzkrieg-ul" din mai-iunie 1940, Hitler a sosit în zori pe aeroportul Le Bourget pentru a vizita Parisul, parcurgând apoi un oraş în mare parte pustiu, înainte de a întoarce în Germania în aceeaşi dimineaţă. Hitler nu se va mai întoarce niciodată în Franţa.

"Pe parcursul carierei mele profesionale am reuşit să stabilesc legături strânse cu Bibliotheque nationale de France, ale cărei bogate colecţii le cunoşteam. Este o mare satisfacţie să pot dona acest portofoliu", a declarat colecţionarul într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.