Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colegiu din cadrul Universităţii Oxford urmează să fie redenumit, fapt ce a stârnit scepticismul profesorilor

ox.ac.uk
oxford university

Un colegiu din cadrul Universităţii Oxford urmează să fie redenumit, în onoarea donatoarei vietnameze Nguyen Thi Phuong Thao, proprietara unei companii aeriene care a recrutat stewardese în bikini la lansare, fapt ce a stârnit scepticismul unor profesori, relatează AFP.

Colegiul Linacre a anunţat luni că a demarat procedura pentru a fi numit Thao College, în semn de apreciere faţă de o "donaţie istorică" de 155 de milioane de lire sterline (182,6 milioane de euro) din partea grupului Sovico, condus de femeia de afaceri vietnameză.

Aceşti bani vor fi folosiţi pentru finanţarea unui nou centru de studii superioare şi de burse, precum şi pentru a sprijini funcţionarea zilnică a acestui colegiu cu 500 de studenţi fondat în 1962, care pentru moment îi poartă numele lui Thomas Linacre, umanist din secolul al XV-lea şi fost medic al regelui Henric al VIII-lea.

Revista Forbes estimează averea lui Nguyen Thi Phuong Thao, în vârstă 51 de ani, la 2,7 miliarde de dolari (3,18 miliarde de euro). Ea deţine active în sectorul bancar şi în agrement, dar este şi proprietara companiei aeriene Vietjet.

Această companie low-cost, care a apărut în sectorul companiilor aeriene vietnameze în 2011, a ridicat semne de întrebare după ce însoţitoarele de bord au apărut îmbrăcate în bikini la zborurile de inaugurare şi în urma campaniilor de marketing sexiste, cu modele aproape goale, potrivit Agerpres.ro.

Schimbarea planificată a numelui a stârnit diferite reacţii, unii academicieni regretând "comercializarea" instituţiei şi sugerând că recunoştinţa colegiului ar putea fi exprimată într-un alt mod.

Doamna Thao a simţit că Oxford este "locul potrivit" pentru a-şi îndeplini "dorinţa de a contribui la umanitate prin educaţie, formare şi cercetare", scrie Daily Telegraph.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.