Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colier vechi de 1.300 de ani, descoperit pe un şantier de construcţii în centrul Angliei

digi-world.tv
Colier

Un colier vechi de 1.300 de ani, descoperit în Anglia pe un şantier unde se construia un complex de locuinţe, a fost găsit în mormântul unei femei despre care se crede că era un membru al unei familii regale sau un important lider creştin, a anunţat Muzeul de Arheologie din Londra, relatează dpa.

Comoara veche de secole a fost descoperită în timpul săpăturilor în luna aprilie, înainte de începerea construcţiei unui nou complex de locuinţe în Northamptonshire, informează Agerpres.

Experţi ai Muzeului de Arheologie din Londra (MOLA) au anunţat marţi că acest colier datează din anii 630-670 d.Hr., din perioada anglo-saxonă, şi face parte dintr-un ritual de înmormântare a unei femei de rang înalt din regatul Mercia.

Experţii consideră că mormântul, care conţinea şi alte comori, este cea mai importantă dovadă a ritualului înmormântării unei femei din perioada medievală timpurie descoperită până acum în Marea Britanie.

Muzeul de Arheologie din Londra a anunţat, de asemenea, că acest colier este cel mai bogat de acest tip descoperit vreodată, având cel puţin 30 de pandantive şi mărgele făcute din monede romane, aur, granate, sticlă şi pietre semipreţioase.

În mormânt a fost descoperită, de asemenea, o cruce de mari dimensiuni şi decorată în mod elaborat, cu reprezentări extrem de neobişnuite ale unor chipuri turnate în argint.

Experţii muzeului au afirmat că, deşi scheletul în sine s-a descompus, combinaţia de obiecte descoperite sugerează că mormântul a aparţinut unei femei cu un statut înalt, precum o stareţă sau membru al unei familii regale - sau chiar ambele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.