Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comandant de navă din România, în vârstă de 60 de ani, a fost reținut în portul cipriot Vassiliko

stiridiaspora.ro
navă Cipru portul cipriot Vassiliko

Un comandant de navă din România, în vârstă de 60 de ani, a fost reținut în portul cipriot Vassiliko, pe motiv că, anul trecut, nava la a cărei comandă se afla a operat în portul cipriot ocupat de partea turcă. Sindicatul Liber al Navigatorilor cere intervenția Guvernului în acest caz.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis că, în portul cipriot Vassiliko, comandantul de naționalitate română, în vârstă de 60 de ani, a fost reținut, luni, de pe nava sa Red Garnet, scrie Mediafax.ro.

„Motivul reținerii este acela că anul trecut nava la a cărui comandă se afla, a operat în portul cipriot ocupat de partea turcă. Agentul navei din portul Vassiliko a dat garanții că acest lucru nu se va întamplă și că nu se mai iau aceste măsuri politico-administrative în Cipru. Cu toate acestea, am aflat cu stupoare că, fară nici o vină, comandantul a fost reținut”, spun, marți, sindicaliștii, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit acestora, în conformitate cu legislația internațională, echipajului navei și încărcăturii navelor comerciale li se garantează securitatea atâta timp cât nu se încalca normele și principiile comerțului maritim.

Navigatorii consideră că reținerea comandantului român reprezintă un „act ostil”, „un abuz din partea autorităților din Cipru”, „o încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului și a legislației europene, a relațiilor și acordurilor bilaterale dintre România și Cipru” și cer intervenția premierului și a miniștrilor de Externe și al Transporturilor pentru ca marinarul să fie pus în libertate.

„Refuzul de a efectua voiajul indicat este egal cu deturnarea navei și se pedepsește foarte aspru potrivit legii”, mai spun sindicaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.