Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comisar a fost respins de eurodeputați

comisia europeana

Comisia de Cultură a Parlamentului European a respins luni desemnarea ungurului Tibor Navracsics pentru postul de comisar european pentru educaţie, cultură, tineret şi cetăţenie, însă a fost de acord că acesta poate fi membru al Comisiei Europene, dar pe altă poziţie, potrivit unor eurodeputaţi.

'Prima înfrângere pentru Juncker', a scris eurodeputatul spaniol Ernest Maragall, din partea Verzilor, pe contul său de Twitter. El a precizat că 14 eurodeputaţi au votat împotriva lui Navracsics, în timp ce 12 l-au susţinut. Respingerea lui Navracsics ar putea modifica echipa propusă de viitorul preşedinte al CE, Jean-Claude Juncker.

Prestaţia lui Tibor Navracsics de miercuri de la audierile din Comisia de Cultură a PE a fost considerată neconvingătoare, astfel că el a mai primit vineri şase noi întrebări din partea eurodeputaţilor din această comisie de specialitate.

Eurodeputaţii l-au atacat pe Navracsics în legătură cu o serie de legi din Ungaria - cele privind drepturile minorităţilor, media şi sistemul judiciar - care au fost considerate de UE ca fiind contrare tratatelor privind drepturile omului.

În răspunsurile scrise la întrebările primite ulterior, Navracsics a încercat să se distanţeze de guvernul din care a făcut şi el parte.

'Poate rămâne membru al Comisiei, dar nu pe această poziţie', a declarat o sursă din PE.

Componenţa şi programul noii Comisii trebuie să fie aprobate prin vot de Parlamentul European la 22 octombrie, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.