Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un conflict înghețat din apropierea României a reizbucnit cu putere. Lupte violente

nagorno

Confruntări violente au avut loc sâmbătă la frontiera cu Nagorno-Karabah, soldate cu mai mulţi morţi printre soldaţii azeri, au anunţat autorităţile de la Baku şi administraţia separatistă din enclavă, relatează AFP.

Vezi și: Florin Salam a fost REŢINUT în SUA. Sumă uriaşă confiscată

"Forţele armene au încercat să pătrundă pe teritoriul azer de-a lungul graniţei cu Karabah" în zorii zilei de sâmbătă, a anunţat Ministerul Apărării azer, menţionând "pierderea mai multor soldaţi". 

Ministerul Apărării armean a acuzat la rândul său Baku de lansarea unui atac împotriva poziţiilor forţelor din Karabah, evocând de asemenea moartea mai multor soldaţi azeri. 

Nagorno-Karabah, teritoriu populat în majoritate de armeni, dar deţinut în mod oficial de Azerbadjan, a ieşit de sub jurisdicţia Baku în urma unui război la începutul anilor 1990 între forţele azere şi separatişti susţinuţi de Armenia. Conflictul s-a soldat cu peste 30.000 de morţi şi cu o încetare a focului semnată în 1994.

De atunci, nenumărate încercări de negociere s-au soldat cu eşec, fiecare parte insistând pe poziţia sa, şi confruntări au loc periodic între forţele prezente în zonă. 

Azerbaidjanul, bogat în hidrocarburi şi al cărui buget militar este cu mult mai mare decât întregul buget al Armeniei, ameninţă în mod regulat cu preluarea prin forţă a controlului asupra enclavei. Dar, Moscova, aliat tradiţional al Armeniei, a declarat că orice astfel de încercare va fi stopată de Rusia, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.