Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier al Casei Albe consideră că Trump nu a avut cunoștință despre arestarea lui Assange

Julian Assange

Consilierul Casei Albe, Kellyanne Conway, a declarat duminică că nu crede că președintele Donald Trump cunoștea în prealabil faptul că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, urma să fie arestat de poliția britanică și acuzat de procurorii americani, relatează Reuters preluat de mediafax

Citește și: Tăriceanu, după amânarea moțiunii anti-Toader: Nu trebuie o justificare / Nu o să votez împotriva lui

"Nu știu", a declarat Conway 'în cadrul emisiunii "Întâlniți-l pe presă" emisă de postul tv NBC, când a fost întrebat dacă Trump știa dinainte despre arestarea lui Assange, care joi a fost arestat din ambasada Ecuadorului de la Londra, unde s-a refugiat din 2012 pentru a evita extrădarea în SUA.

Procurorii americani au anunțat joi acuzațiile și l-au acuzat pe Assange că a conspirat cu fostul analist al armatei, Chelsea Manning, pentru a avea acces la un computer guvernamental, ca parte a uneia dintre cele mai mari scurgeri de informații clasificate din istoria SUA.

Departamentul de Justiție a declarat că Assange a fost arestat în baza unui tratat de extrădare între Statele Unite și Marea Britanie.

Avocații lui Assange au declarat că acesta poate risca să fie torturat și că viața lui ar fi în pericol dacă ar fi extrădat în Statele Unite. Ei au sugerat, de asemenea, că acuzațiile ar putea slăbi libertatea presei.

Conway a spus că ea crede că Trump nu avea nicio cunoștinţă despre ceea ce avea să se întâmple cu Assange, dar a adăugat că, pe baza numeroaselor convorbiri cu el despre această chestiune, el este împotriva publicării unor astfel de informații clasificate.

"Președintele consideră că cei care publică informații clasificate nu ar trebui să facă acest lucru", a spus ea. "... Deci, oricine publică informații clasificate, ar trebui să se gândească, de trei ori, înainte de a face asta, pentru că puteți periclita oamenii", a adăugat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.