Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier al lui Macron, implicat în cazul Benalla, a demisionat

Agerpres
Emmanuel Macron

Un ”consilier special” al preşedintelui francez Emmanuel Macron, Ismaël Emelien, implicat în scandalul Benalla, şi-a anunţat demisia începând de la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie, într-un interviu acordat revistei Le Point, publicat luni, relatează AFP preluată de news.ro.

Ismaël Emelien şi-a justificat decizia de a demisiona prin apariţia unei cărţi, al cărei coautor este, despre progresism, în contextul în care şeful statului francez le-a interzis consilierilor săi să publice în timp ce se află în post la Palatul Elysée.

”Prin etica profesională sunt obligat, în calitate de consilier al preşedintelui, la o tăcere absolută, care nu este compatbilă cu apariţia unei asemenea lucrări”, a declarat el pentru publicaţie.

Acest consilier foarte secretos - în vârstă de aproximativ treizeci de ani, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Macron, al cărui strateg-şef şi ideolog este - este al doilea membru al ”gărzii apropiate” a preşedintelui care părăseşte Palatul Elysée de la începutul anului.

Înaintea sa, Sylvain Fort, directorul de comunicare şi ”pana” preşedintelui, alt pilon al începutului ”macroniei”, şi-a anunţat plecarea, la începutul lui ianuarie, ”din motive personale”.

Ismaël Emelien a fost implicat în scandalul Benalla, după ce fostul însărcinat cu misiuni al preşedintelui a declarat poliţiei că i-a trimis înregistrări video obţinute în mod ilegal de la poliţie, menite să-l disculpe în violenţele de la 1 mai.

Aceste imagini au ajuns la puţin timp după aceea pe conturi de Twitter pro-Macron.

Ismaël Emelien este citat, de asemenea, de către Alexandre Benalla, care afirmă că are susţinerea sa în înregistrări publicate recent de Médiapart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.