Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier al lui Trump lansează o teorie halucinantă: Ucraina a stat în spatele atacului cibernetic ce a răvășit administrația Statelor Unite

Vox
Donald Trump

Un important consilier al lui Trump în campania electorală din 2016 a avansat ideea că Ucraina, și nu Rusia, s-a aflat în spatele atacului cibernetic în urma căruia au fost publicate emailurile private ale Partidului Democrat, au arătat documente ale anchetei lui Robert Mueller, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Departamentul de Justiție a prezentat sâmbătă un rezumat de 500 de pagini ale interviurilor, e-mailuri și alte documente legate de raportul lui Mueller care detaliază implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016. Documetele au fost publicate după o luptă în instanță cu BuzzFeed News și CNN.

Documentele, dintre care unele au fost publicate sâmbătă de către site-urile de știri online, includ rezumate ale interviurilor FBI cu adjunctul şefului de campanie al lui Trump, Rick Gates, președintele campaniei, Paul Manafort, fostul său avocat Michael Cohen și Steve Bannon, fostul consilier prezidențial.

Gates le-a spus anchetatorilor pe 10 aprilie 2018 că Manafort în timpul campaniei din 2016 credea că atacyul cibernetic care a vizat e-mailuri ale Comitetului Național Democrat a fost „probabil” efectuat de ucraineni, nu de ruși, au arătat documentele.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Aliații lui Trump au promovat ulterior acea teorie pentru a submina concluziile lui Mueller despre interferența rusă, dar a fost discreditat.

Documentele includ, de asemenea, corespondența prin e-mail între Bannon și Jared Kushner, consilierul și ginerele lui Trump, precum și o „propunere de a obține” și analiza e-mailurile aparținând fostului secretar de stat Hillary Clinton, care a fost trimisă la Bannon de către activistul conservator și fosta angajată a Congresului SUA, Barbara Ledeen.

BuzzFeed a depus o cerere privind Legea pentru liberul acces la informații, solicitând toate documentele legate de ancheta fostului director FBI Robert Mueller și un proces pentru a avea acces la documente.

Emailurile au fost publicate de site-ul WikiLeaks, al cărui fondator, Julian Assange, a fost acuzat de conspirație pentru comiterea unui atac cibernetic de către guvernul american în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.