Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier USR din Brașov propune sancţionarea constructorilor care poluează

Mediafax
USR

Un consilier local din Braşov propune introducerea unor sancţiuni pentru constructorii care nu implementează bunele practici în domeniul controlului prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări, anunță AGERPRES.

Conform unei informări transmise de Primăria Braşov, consilierul USR Nelu Corbu propune modificarea unui regulament adoptat de Consiliul Local Braşov în 2015, în vederea reducerii poluării aerului cauzată de lucrările de construire din municipiu.

Iniţiativa consilierului braşovean vine în contextul în care acest regulament prevede doar bune practici în domeniu, nu şi răspunderi şi sancţiuni pentru cei care nu le implementează.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Concret, se propun sancţiuni în cazul în care nu sunt montate de plase de protecţie, nu sunt depozitate deşeurile rezultate din demolări direct pe sol, pentru curăţarea insuficientă a autovehiculelor şi roţilor, în contextul în care străzile sunt murdărite de camioanele care ies de pe şantiere, pentru aruncarea deşeurilor din construcţii de la înălţime, în situaţiile în care nu sunt acoperite stocurile de materiale de construcţii, de pământ sau deşeuri, pentru a preveni împrăştierea acestora.

Aceste abateri ar urma să fie sancţionate cu avertisment sau amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

Modificările la Regulamentul aprobat prin HCL 153/2015 au fost lansate marţi în dezbatere publică de Primăria Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.