Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consorţiu condus de Engie plăteşte EDP 2,2 miliarde de euro pentru preluarea a şase hidrocentrale

www.politicall.ro
Portugalia steag

EDP (Energias de Portugal) a anunţat joi că a ajuns la un acord privind vânzarea a şase hidrocentrale din bazinul fluviului Duero unui consorţiu condus de compania franceză Engie, într-o tranzacţie evaluată la 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), inclusiv datoria, transmite Reuters potrivit Agerpres

Cea mai mare companie de utilităţi din Portugalia se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în semestrul doi din 2020. Alţi membri ai consorţiului, în care Engie are o participaţie de 40%, sunt Credit Agricole Assurances şi Mirova-Natixis Group.

"Obiectivul acestei tranzacţii îl reprezintă optimizarea portofoliului, reducerea expunerii la volatilitatea de pe piaţa energiei şi modificările de preţ, reducerea profilului de risc şi a datoriei", se arată într-un comunicat al EDP.

De asemenea, compania precizează că "EDP îşi va menţine poziţia de vârf din Portugalia cu o capacitate de generare pe segmentul hidro de 5,1 GW, în timp ce continuă să fie al doilea mare operator hidro din Peninsula Iberică".

Anul acesta, EDP a anunţat că a alocat 12 miliarde de euro pentru cheltuielile de capital în perioada 2019 - 2022, în special pe pieţele din America de Nord şi Europa.

În februarie, Engie anunţa că se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform căruia investiţiile Engie vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura.

Engie este prezentă şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.