Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consultant politic aruncă 'BOMBA': 'Social-democrații pun la cale mătrăşirea lui Dragnea'! Ce spune despre miting-ul dorit de PSD

Dragnea explica

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV că organizarea unui miting pro PSD nu este posibil din cauza unei "duble spirale a neîncrederii" - neîncrederea publică şi neîncrederea internă a membrilor PSD. "Dacă ar fi putut să se facă acest miting, l-ar fi făcut", a spus acesta, explicând că partidul "va pune la cale mătrăşirea lui Dragnea" cât de curând.

Lucrul cel mai grav în momentul de față se referă la iresponsabilitatea liderilor din alianța PSD-ALDE care nu se mai află în campania electorală, ci reprezintă majoritatea parlamentară, statul român, arată consultantul politic.

Citește și: Cozmin Gușă, sfat EXPLOZIV pentru liderii PSD, în urma protestelor masive: 'Să-l OBLIGE pe Dragnea să dea un pas ÎNAPOI'

"Spre ce ar trebui să se îndrepte raţionamentele celor care încă îşi permit să mai raţioneze ar fi această iresponsabilitate. Dacă o asemenea atitudine la Dragnea, Tăriceanu şi alţii ar fi fost în campania electorală, să zicem că ar fi fost justificată, pentru că oamenii luptau să ajungă la putere şi ar fi folosit toate mijloacele. Numai că dânşii reprezintă acum majoritatea parlamentară, statul român. Spaima poate nu explicită a cetăţenilor care au ieşit în stradă este legată de această iresponsabilitate", consideră Cozmin Guşă.

Referitor la mitingul PSD, consultantul politic spune că acesta nu se poate organiza din cauza unei "duble spirale a neîncrederii": neîncrederea publică şi neîncrederea internă a membrilor PSD.

"Nu e un secret pe care liderii PSD să nu-l știe, dacă ar fi putut să se facă, l-ar fi făcut numai că acolo categoriile de electorat sunt diferite. Prima categorie, votanţii tradiţionali, cei care votează pentru ceea ce înţeleg ei că ar însemna protecţia socială, aceștia niciodată nu au fost mitingiști, nu sunt oameni care să iasă în stradă. O altă categorie sunt asistaţii sociali smecheri, armata de rezervă a baronilor din toate judeţele care ştiu că nu este bine să voteze PSD, dar, pentru că li se dă în continuare această sinecură, se mişcă, dar nu vor ieşi în stradă pentru PSD. Şi a treia categorie care le-a îngrăşat scorul la alegeri este una activă care, în lipsă de alternativă şi în contextul unei opoziţii şchioape, dinamitate de Dacian Cioloş, ar fi sperat de la PSD că totuşi se poate şi cu stânga. Mare parte din această categorie este acum în stradă. Deci miting pro PSD nu se poate. Acea dublă spirală a neîncrederii - neîncrederea publică şi neîncrederea internă a membrilor - face ca acest miting să nu să poate realiza",  explicat Cozmin Gușă.

Citește și: Apel FERM pentru manifestanți, după ultimele proteste din stradă: 'Să nu ne afundăm în carne de porc și țuici!'

Potrivit acestuia, marea problemă pe care o sesizează şi cei din stradă şi cei de acasă este ruperea guvernării de agenda cetăţeanului. Este un lucru care nu se face nici măcar într-o autocraţie, nici măcar în Rusia, arată consultantul politic.

"Ce am văzut azi la proteste: am văzut nişte cetăţeni de calitate în stradă care nu trebuie calculaţi după cele câteva zeci de mii, ei sunt cei mai activi, sunt cetăţenii de serviciu. Acasă mai sunt sute de mii şi milioane care gândesc care aşteaptă să vadă până unde întinde coardă Dragnea. Marea problemă pe care o sesizează şi cei din stradă şi cei de acasă este ruperea guvernării de agenda cetăţeanului. Este un lucru care nu se face nici măcar într-o autocraţie, nici măcar în Rusia. Nu poţi să rupi guvernarea de agenda cetăţeanului. Poţi să nu respecţi programul de guvernare, poţi să faci alte lucruri însă ele trebuie să fie în acord cu agenda cetăţeanului", a explicat consultantul politic, adăugând că într-o democraţie şi într-o ţară în care românii sunt mândri de libertatea lor dacă faci acest lucru te poţi trezi cu acest gen de manifestări.

Potrivit lui Cozmin Gușă, agenda cetăţeanului este foarte simplă, la fel cum au spus și oamenii din piaţă: se referă la prosperitate, la viaţa copiilor lor și la justiţia pe care și-o doresc. Consultantul politic a remarcat, totuși, o capcană în această situație: tot mai mulți cetățeni activi ajung să considere excesele justiției împotriva politicienilor ca fiind tolerabile.

"Din cauza iresponsabilităţii lui Dragnea şi Tăriceanu s-a ajuns într-o situaţie în care cetăţeni activi să accepte excesele justiţiei împotriva politicienilor, chiar ilegalităţile, numai pentru ca aceștia să nu mai poată să călărească bugetele în interes personal. Sigur că este un pericol mare, dar, repet, responsabili sunt cei care girează de un an de zile statul român, adică majoritatea parlamentară şi cele două guverne. Acesta este marele pericol care ne paşte, pentru că în mod evident justiţia în România a greşit, excese au fost şi înainte de Kovesi, Lazăr şi vor fi şi după dânşii, marea noastră problemă este ca cetăţenii activi care îşi văd viitorul în aceasta ţară să nu considere aceste excese tolerabile. Din nefericire, cei care luptă împotriva acestor excese sunt nişte oameni la care, chiar dacă nu s-a dovedit total, au devalizat bugetele ţării spre folosul lor. Acesta e un lucru deplorabil, că tocmai acest gen de oameni discută despre excesele justiţiei", a detaliat consultantul politic.

Citește și: SURSE - Mașinăria PSD s-a gripat în teritoriu: ordinul lui Liviu Dragnea nu mai este literă de lege în partid

Cozmin Guşă a mai explicat că PSD a făcut o greşeală, orientându-şi atacurile împotriva lui Iohannis, în condiţiile în care președintele beneficiază de susținere populară.

"În acest fel, vor amorsa un val popular, pentru că Iohannis, spre deosebire de Băsescu, este un preşedinte care, chiar dacă nu are la activ foarte multe realizări, nu este bănuit că a mințit, a furat sau ar fi fost împotriva cetăţenilor. Atacându-l pe Iohannis fac o mare greşeală pentru că vor radicaliza mai mult cetăţenii, aceștia cred în Iohannis şi militează pentru el. Singura soluţie care ar putea să detensioneze următoarea creştere a preţurilor care îi va sărăci pe români este reprezentată de un pas făcut înapoi de Dragnea. Creşterea preţurilor va genera un efect exploziv împotriva PSD-ului pe care partidul nu va putea să îl administreze decât dacă se leapădă de Dragnea", a mai afirmat consultantul politic, adăugând că în curând partidul va pune la cale "mătrăşirea" lui Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.