Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consultant politic AVERTIZEAZĂ: 'PSD va avea comportamentul unui jupân viclean şi în 2018...'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la Realitatea TV că şi în anul care tocmai a început PSD va avea o formă de comportament al unui jupân viclean.

Citeşte şi: Elena Udrea RUPE TĂCEREA şi vine cu noi dezvăluiri despre ziariştii 'statului paralel': S-au făcut sponsorizări către jurnalişti...

"PSD va avea și în 2018 un comportament al unui jupân viclean. Ei vor fi vicleni și cu noi, cu plătitirii de taxe, vor fi vicleni și în interior, iar meciurile de început de an, mai ales cele de azi ale lui Bădălău și Codrin Ștefănescu, ne arată că treburile sunt într-o mișcare turbionară în interior. Sigur, asta nu va afecta unitatea lor și atitudinea de jupân viclean. PNL poate să capete un epitet ca fiind nealternativ. Deși are o rețea de partid, nu egală cu a PSD-ului, ci apropiată, din cauza lipsa unei reforme și a lidershipului, nu vor putea să se transforme într-o alternativă, iar decuplarea lor evidentă pe strategiile lui Klaus Iohannis o să-i lase și fără combustibulul care l-au putut primi de la președinte", a explicat consultantul politic.

"USR nu ne place, evident, pentru că nu are ideologie, pentru că acționează în Parlament ca pe stradă, dar va rămâne un ferment parlamentar. Nu-i puțin lucru, dar nici prea mult. Nu-i puțin pentru că oamenii de acolo trebuie zguduiți, nu e mult pentru că degeaba te agiți într-o oală cu mâncare proastă. Masa critică este covârșitoare. Ei nu acționează conform cutumelor politice pe care le cunoaștem, deși sunt recomandați de anumite școli pe care le-au făcut, însă nu sunt în stare, n-au ideologie. Ei mai agită lucrurile într-un parlament grețos", a completat acesta.

De asemenea, Cozmin Guşă este de părere că UDMR va rămâne un parazit periculos din punct de vedere politic. "Ei parazitează orice conjunctură când pare că este nevoie de ei, duc numai în direcția dezbinării și intereselor liderilor UDMR - interese care nu sunt numai economice, ci și legate de justiție", a explicat acesta.

Citeşte şi: DIICOT, mişcare de ULTIM MOMENT în dosarul medicului Lucan: Fiul acestuia, adus la audieri - FOTO

"PMP o să fie un mic tampon, fără un rol semnificativ. Abia dacă pe problematica Republicii Moldova și a iminentei schimbări de macaz de acolo va deveni o certitudine, atunci PMP, unde președinte de onoare este Traian Băsescu, în Republica Moldova, ar putea să zică ceva, chiar dacă nu mai e la curent cu toate strategiile statului român, acolo s-ar putea să aibă un rol", a completat Cozmin Guşă.

În ceea ce priveşte ALDE, consultantul politic spune că partidul joacă rolul unui vulpoi nevalidat electoral, ceea ce nu-i asigură greutate. "După ce treburile în PSD se vor rezolva, ALDE va avea din ce în ce mai puțină importanță, iar cei din ALDE se mângâie cu ideea că Tăriceanu ar putea fi un candidat comun... Totuși, nu se va întâmpla asta", a continuat acesta.

"Minoritățile vor fi strategice în 2018 pentru că pe măsură ce noi vom dori să avem mesaje de prosperitate în anul centenarului, vor fi foarte multe elemente contraproductive de dezbinare, iar acolo parlamentarii vor avea rolul pentru micile lor comunități. Iar dacă tot vorbim despre entități care fac apel la populație sau sunt sprijinite la nivel popular fie prin simpatie, fie prin dedicație, mă gândesc la Monarhie și BOR, jocul monarhic va avea mulți adepți dintre vectorii de imagini, dar puțini adepți la nivel popular. Mai degrabă, va fi un război intern printre membrii actualei Case Regale sau fel de fel de neaveniți care își amintesc de fel de fel de soluții. Cred că BOR, mai ales după ofensiva din punct de vedere diplomatic de la final de an, va deveni unic vector atât de coagulare cât și de influență și are un rol pe care numai un om l-a avut după 1989, strategic într-un fel", a detaliat Cozmin Guşă.

Citeşte şi: Augustin Lazăr, prima reacţie după CONTROVERSELE iscate de alegerea conducerii CSM: 'Cine, ce, cum a votat e IRELEVANT...'

Acesta a mai afirmat că vom vedea ceea ce poate să însemne cu adevărat Biserica Ortodoxă Română și ceea ce a ajuns să însemne în mentalul colectiv și mai ales în perioade mai ales de complicate.

"Pariul meu pentru anul Centenarului în ceea ce privește prezența semnificativă și consistentă în viața publică se va baza mult pe încrederea de care se bucură BOR. S-au spus multe lucruri despre diaspora, nu avem prea mulți români care gândesc pozitiv despre țara lor. Ei își iubesc țara, dar nostalgic. De la preferința pentru muzica românească sau pentru anumiți artiști, dar nematerializată într-o reprezentare publică cu care să se mândrească prin țările în care sunt, ceea ce nu-i bine, dar ăștia suntem noi. Trebuie să ne gândim că atunci când au plecat au făcut-o în baza unei disperări, dar și a unei dezrădăcinări pe care au acceptat-o pozitiv sau inconștient, dar pe care au îmbrățișat-o", a declarat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.