Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consultant politic dezvăluie cum s-ar putea încheia 'războiul' dintre PSD și DNA: 'Dragnea va fi cel care va deconta nerevocarea lui Kovesi din funcție'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu va fi revocată din funcție, Liviu Dragnea va avea mari probleme în partid, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă, care a explicat, la Realitatea TV, de ce câștigător în urma acestui scandal care implică Direcția Anticorupție este nimeni altul decât Sebastian Ghiță.

Liviu Dragnea va fi cel care va deconta nerevocarea lui Kovesi din funcție, consideră Cozmin Gușă, care subliniază că acesta este și motivul pentru care liderul social-democrat a stabilit o dată atât de apropiată pentru Congresul PSD. ”Cei din partid suportă foarte greu modul în care Dragnea colaborează cu Coldea”, a punctat consultantul politic.

Citește și: BUBUIE nervii în PSD: Marian Oprișan îl ACUZĂ pe Liviu Dragnea că vrea să-l schimbe de la șefia CJ Vrancea

Social-democrații așteptau revocarea, dar ea pare cvasi-imposibilă. Președintele nu are cum să o revoce pe Kovesi, indiferent de argumentație, pentru că ar apărea în imaginea publică drept ”Iohannis = PSD+ALDE” și bazinul electoral, precum și credibilitatea lui, s-ar risipi, atrage atenția Cozmin Gușă.

În continuare, ne putem gândi la niște probeleme mari ale lui Dragnea în PSD, pentru că social-democrații îl suspectează de un joc personal. ” 'Te-am lăsat să fii șef, ai avut scor public slab, dar am crezut că ai instinct de conservare și ne salvăm cu toții prin amnistie și grațiere, dar ai un joc personal și ne-ai păcălit' ", ar fi discuțiile din PSD, arată consultantul politic.

Ne putem aștepta la o diluare a actualei majorități într-un fel sau altul pentru că ”au jucat prost”, susține Gușă.

”În loc să-și vadă de treabă cu legile lor, s-au legat la cap deși nu-i durea. Câștigătorul e Ghiță. De ce? Pentru că a apărut ideea că dosarele de la DNA Ploiești nu sunt corespunzătoare. Kovesi a admis că pe Portocală chiar ea l-a demis și a recunoscut că sunt și procurori în DNA care fac treburi murdare”, a explicat consultantul politic.

În plus, arată Cozmin Gușă, se induce ideea unei competiții pentru alegerile prezindențiale din 2019, pe același public, între Iohannis și Kovesi. ”Asta în disperare de cauză, să se ajungă ca cei doi să se privească cu suspiciune și colaborarea lor să nu mai funcționeze. Iohannis nu pare că s-a hotărât să joace politic din acest moment pentru 2019, dar decizia pentru prezindențiale și așezarea la Start se vor face după terminarea mandatului de șefie a Consiliului European. În iulie 2019 vom vedea care vor fi competitorii la prezidențiale. Azi PSD nu are candidat. Firea, care stă cel mai bine, nu este acceptată de Dragnea, iar el speră să se spele până atunci de toate problemele”, a precizat consultantul politic.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îl DISTRUGE pe Klaus Iohannis: E într-o cursă de recuperare de voturi, o ieșire arogantă, obstrucționistă, a făcut un lucru de prost gust

Referitor la informarea de presă a lui Tudorel Toader, care a avut loc joi și în care acesta a vorbit despre un cu totul alt subiect decât cel așteptat de presă - decizia în scandalul DNA -, Cozmin Gușă atrage atenția că ceea ce este condamnabil este că ministrul nu înțelege că apariția publică trebuia să inducă linște și încredere în Justiție. ”Ea așa arată, ca Toader în seara asta”, subliniază consultantul politic.

În concluzie, în urma nerevocării lui Kovesi va urma o teribilă luptă în PSD, iar cel care va deconta va fi Dragnea, pus acolo ca să garanteze această decapitare.” Oricâte contracte ar mai da, nu va mai reuși să convingă pe cineva. Cine face pe piccolo e obișnuit cu bacșișul și urmărește asta. Probabil că cei din majoritatea parlamentară vor lua exemplul lui Mazăre, Bica, poate și Udrea, dacă se confirmă că e în Costa Rica”, a mai precizat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.