Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil de cinci ani înecat a fost salvat de un pompier de la ISU aflat în timpul liber

sputnik.md
copil inecat

Un copil de cinci ani care se înecase la Ștrandul din Beiuș a fost salvat de un pompier din cadrul ISU, aflat în timpul liber.

Potrivit ISU Bihor, sergentul major Dănuț Valentin se afla, în timpul liber, la ștrandul din municipiul Beiuș, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae aruncă în aer numărul de bolnavi pe care Guvernul îl raportează: 'Să existe de personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban, mă îndoiesc'

La un moment dat, în timp ce era așezat la o masă din incinta ștrandului, a auzit un bărbat strigând „Este un copil mort aici!”.

Pompierul a sărit peste mese și scaune, ajungând în câteva clipe, la băiețelul în vârstă de 5 ani, care zăcea inert pe fundul unui bazin pentru adulți.

După ce l-a evacuat rapid pe marginea bazinului, constatând că minorul nu respira și nu avea puls, aflându-se în stop cardio-respirator, subofițerul a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, reușind în câteva minute, să-l readucă la viață.

Pompierul a continuat să-i acorde copilului toate îngrijirile necesare până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, care l-a predat echipajului unui elicopter SMURD.

Citește și: Studiu ÎNGRIJORĂTOR - Peste 50% dintre tinerii români și-au pierdut încrederea și motivația în perioada stării de urgență

Băiețelul a fost transportat, în viață, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Șeful UPU Oradea, Hadrian Borcea, a declarat joi pentru MEDIAFAX că băiețelul este internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalul Municipal Oradea.

„Este asistat respirator, șansele sunt la un nivel mediu. Întotdeauna după un stop cardio-respirator riscurile de complicații sunt mari”, a spus Borcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.