Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut judecător, acuzaţii GRAVE la adresa DNA: De ce a primit România condamnări la CEDO

Inquam Photos / Octav Ganea
Kovesi la bilant DNA

Scandalul din justiţie pare fără finalitate. Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, este luată la ţintă de politicieni, dar şi de către judecători. Adina Lupea, judecător la Curtea de apel Cluj lansează noi acuzaţii grave la adresa DNA şi spune de ce România a primit condamnări la CEDO.

Citeşte şi: Mişcare importantă a lui Klaus Iohannis în scandalul din Justiţie: Ce a decis şeful statului

"În România se respectă prezumţia de nevinovăţie în cele mai multe cauze, ideal ar fi să se respecte în fiecare cauză. Pe de altă parte, însă, această prezumţie de nevinovăţie poate fi afectată de anumite ieşiri în spaţiul public ale unor persoane implicate în sistemul judiciar şi care pun la dispoziţia publicului diferite aspecte din cadrul fazei de urmărire penală, care este nepublică", spune Lupea, conform mediafax.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Cauzele morţii lui Davide Astori - concluziile ŞOCANTE ale autopsiei

Şi asta nu e tot. Seria acuzaţiilor nu se opreşte aici. Lupea s-a dezlănţuit la adresa DNA. "De ani de zile apar stenograme ale unor discuţii şi interceptări din dosarele penale, cele mai multe fiind din cadrul DNA, este evident că aceste scurgeri în presă pot afecta nu neapărat opinia judecătorului de caz, ci are de suferit prezumţia de nevinovăţie în ochii cetăţeanului obişnuit, care nu are tangenţă cu sistemul de justiţie. Acestuia i se poate inocula ideea că, odată trimis în judecată şi dezvăluite probele aduse în acuzare, deja vinovăţia unui inculpat a fost dovedită şi, din acest punct de vedere, se încalcă prezumţia de vinovăţie în România. Din acest motiv au şi fost condamnări la CEDO, care se refereau la <>, la defilarea inculpaţilor în mod public în cătuşe, aspecte de natură a afecta dreptul la un proces echitabil", a mai spus Lupea, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.