Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut medic semnalează că un tratament utilizat în 1918 în pandemia de gripă spaniolă ar putea să dea rezultate bune în cazul COVID-19

Facebook
Adina Alberts

Dr. Adina Alberts, cunoscut medic chirurg, vorbește pe pagina sa de socializare despre folosirea în cazul bolnavilor COVID-19 a unui tratament utilizat și în 1918 în pandemia de gripă spaniolă:

„TERAPIA CU ANTICORPI DE LA BOLNAVII CARE S-AU VINDECAT (Terapia cu “plasmă convalescentă”)

Este o terapie care ne-ar putea aduce surprize foarte plăcute! Persoanele vindecate, printr-un efort colectiv și solidar de motivare, ar putea dona sânge; plasma acestora ar putea fi transfuzată bolnavilor în stare critică și astfel, viața acestora ar putea fi salvată!

În SUA, această terapie a fost deja aprobată de Food and Drugs Administration, pentru situații de urgență! Nu e “nimic nou sub soare”. Acest “tratament” a fost utilizat și în 1918 în pandemia de gripă spaniolă, evident la nivelul de cunoaștere medicală de atunci.

Mi-e teamă ca marile companii farmaceutice nu vor fi tocmai încântate de o astfel de abordare. Și mai mult ca sigur că vor pune bețe în roate. Dar pare cea mai logică, cea mai la îndemână, cea mai ieftină variantă.

În lipsa unui vaccin eficient, cu o perspectivă de încă luni bune până la apariția unuia, și cu o pandemie în plină ascensiune, terapia cu “plasmă convalescentă” trebuie să fie aplicată cât mai repede, atât pentru salvarea bolnavilor critici, dar și ca mijloc de imunizare pentru persoanele predispuse la îmbolnăviri grave.

Dragi colegi, stimați oficiali, ce este atât de greu?! Ce mai așteptăm?! ACUM 100 DE ANI S-A PUTUT!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.