Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut și apreciat preot din București a murit. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel la înmormântarea părintelui Marian-Sorin Ivașcu

deces moarte

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă, în seara zilei de miercuri, 16 decembrie 2020, la vârsta de numai 48 de ani, a părintelui Marian-Sorin Ivașcu, preot de caritate la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, Protoieria Sector 2 Capitală, anunță Ziarul Lumina.

Părintele Marian-Sorin Ivașcu s-a născut în ziua de 9 august 1972, în municipiul București, în familia dreptcredincioșilor Florea și Viorica Ivașcu, părinți modești și muncitori.

După frecventarea școlii primare și gimnaziale, a urmat cursurile liceelor bucureștene Gheorghe ­Lazăr (1986-1988) și Matei Basarab (1988-1990), precum și ale Facul­tății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1994.

A fost hirotonit diacon (la 12 februarie 1995) și preot (la 19 februarie 1995), de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucu­rești­lor, primind ascultarea de preot misionar, pe seama Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino din București.

Ca preot de caritate a realizat o frumoasă și rodnică activitate pastoral-misionară, social-filantropică și edilitar-gospodărească.

Părintele Marian-Sorin a dorit să construiască un sfânt locaș pentru slujbă și rugăciune în curtea spitalului. Între anii 2007-2009, a început demersurile pentru întocmirea proiectului de arhitectură și obținerea autorizației de construire. În anul 2010, a fost pusă piatra de temelie și a fost sfințit locul pentru capela ce avea să fie construită cinci ani mai târziu. Începând cu primăvara anului 2017, au început lucrările de înfrumu­sețare a sfântului locaș, prin achi­ziționarea catapetesmei, icoanelor și celorlalte cărți și obiecte de cult. Tot sub supravegherea părinte­lui, a fost construită și o mică clopotniță în incinta spitalului.

Părintele Marian-Sorin Ivașcu a slujit cu râvnă, smerenie și dragoste, dăruindu-și viața semenilor și dând dovadă de credință puternică și ascultare statornică în slujirea preo­țeas­că. A fost un duhovnic înțelegă­tor și ostenitor, desă­vâr­șit în slujba Domnului nostru Iisus Hristos și a aproapelui, fiind apropiat de cei aflați în nevoi și su­ferințe. A fost iubit și apreciat de către cei păstoriți, pacienți, apar­ținători sau personal medical, pentru dragostea și blân­dețea, disponibilitatea și devotamentul de care a dat dovadă întotdeauna.

La acest ceas de vremelnică des­părțire, întru așteptarea Învierii celei de obște, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, să primească sufletul bun și tânăr al părintelui Marian-Sorin Ivașcu în ceata sfin­țiților Săi slujitori, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Totodată, adresăm cuvânt de mângâiere sufletească familiei îndoliate, personalului medical cu care a colaborat și tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Veșnica lui pomenire, din ­neam în neam!

Cu părinteşti condoleanțe și binecuvântări,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Mesaj de condoleanțe transmis la slujba de înmormântare a părintelui Marian-Sorin Ivașcu, săvârșită la ­Parohia Sfântul Ilie-Rahova, Protoieria Sector 4 Capitală, în ziua de sâmbătă, 19 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.