Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a lovit Insula Sumatra din Indonezia

KGTV
Indonezia Sumatra

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,7 a lovit luni coasta de vest a insulei indoneziene Sumatra, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), notează AFP preluat de agerpres.

Cutremurul s-a produs luni la orele 04.09. (duminică, 21.09 GMT), la 21,8 kilometri adâncime, iar epicentrul său a fost la 167 de kilometri vest de oraşul de coastă Pariaman, a indicat USGS.

"Seismul a fost resimţit timp de un minut la intensitate moderată, oamenii au intrat în panică şi şi-au părăsit casele", a afirmat într-un raport preliminar Agenţia naţională de management al dezastrelor.

Primul cutremur a fost urmat de câteva replici puternice, potrivit serviciilor seismologice indoneziene.

Centrul de avertizare de tsunami din Pacific a indicat iniţial că acest cutremur are potenţialul de a genera un val uriaş în Oceanul Indian, dar a anulat avertismentul la scurt timp.

"Potrivit ultimelor informaţii, nu există victime sau pagube, dar continuăm să monitorizăm situaţia. Cutremurul a fost puternic resimţit în sudul Insulei Nias", situată la nord-vest de Sumatra, au precizat serviciile de urgenţă. Oamenii "s-au calmat" după ridicarea avertismentului de tsunami, au adăugat acestea.

Indonezia se află în aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.