Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat al minorităţilor propune majorarea valorii sumei neimpozitabile de la 600 la 1.200 lei, obţinute din premii, pentru participarea la olimpiade

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Deputatul UUR (minorităţi) Nicolae-Miroslav Petreţchi a depus un proiect la Senat pentru completarea art. 110 alin (4) din legea 227/2015 privind Codul Fiscal. Iniţiativă legislativă propune dublarea valorii sumei neimpozabile de 600 lei, obţinute din premii, pentru participarea la olimpiade şi concursuri şcolare şi universitare, potrivit news.ro.

Proiectul de lege al deputatului minorităţilor poate fi accesat AICI.

„Participarea elevilor/studenţilor la concursurile şcolare şi extraşcolare reprezintă unul dintre dezideratele sistemului educaţional, însă, pentru a-i motiva, e nevoie de multiple mecanisme eficiente, care să faciliteze parcursul tinerilor, un rol esenţial în formarea şi desăvârşirea elevului avându-l şi cadrele didactice coordonatoare. În momentul de faţă, articolului 110, alin. (4), lit. a), din Legea 227/2015, prevede un plafon stabilit la 600 lei, peste care toate premiile obţinute de contribuabili sunt impozabile. În forma actuală, acest articol are efecte şi asupra premiilor obţinute de elevi şi studenţi în cadrul competiţiilor şcolare şi extraşcolare, fie că vorbim despre olimpiade şi/sau concursuri educaţionale”, arată iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Astfel, reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României consideră că este necesară actualizarea „prevederilor articolului 110, alin. (4), atât prin diferenţierea prevederilor legate de alte premii obţinute la concursurile şcolare/extraşcolare de celelalte premii, cât şi prin majorarea plafonului neimpozabil pentru premiile obţinute de elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare, ca urmare a participării lor la  competiţii şcolare/extraşcolare, de la 600 lei la 1200 lei”.

„Consider că această modificare va facilita creşterea valorii premiilor oferite de organizatorii concursurilor şcolare şi extraşcolare şi ar reprezenta, în acelaşi timp, o motivare suplimentară pentru elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare”, mai argumentează Nicolae-Miroslav Petreţchi în expunerea de motive la propunerea legislativă.

Iniţiativa legislativă este depusă la Senat, prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.