Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat al Radei Supreme a prezis Ucrainei vremuri grele, după articolul lui Putin

syl.ru
Statuia Patria Mama din Kiev

Renat Kuzmin, deputat al Radei Supreme, a prezis Ucrainei vremuri dificile din cauza lipsei unei reacții corecte, în opinia lui, la articolul lui Vladimir Putin despre unitatea istorică a popoarelor rus și ucrainean, relatează agenția RIA Novosti, citând postarea de pe Facebook a politicianului.

În articolul liderului rus, parlamentarul ucrainean a evidențiat ”cele mai importante aspecte juridice, în număr de trei” și a subliniat că politicienii ucraineni pro-putere au preferat să nu le observe.

În primul rând, crede Kuzmin, este chestiunea alipirii la Ucraina, în perioada Uniunii Sovietice, a teritoriilor care nu i-au aparținut anterior. ”Ceea ce înseamnă că Ucraina putea ieși din URSS doar restituind succesorului de drept al URSS, adică Rusiei, acele pământuri: cu ce ai venit, cu aia trebuia să pleci. În schimb, Ucraina a ieșit din URSS păstrând acele teritorii: Donbassul, Crimeea, Herson, Nikolaev, Odessa și regiunile vestice, cu populația lor de milioane de oameni și cu proprietățile unionale. Tocmai acesta este motivul pentru care Putin consideră că Rusia, citez, ”a fost jefuită”, a scris deputatul.

În al doilea rând, el a evidențiat teza lui Putin privind transformarea Ucrainei în proiectul ”anti-Rusia”, menționând, dintre acțiunile actualelor autorități de la Kiev, ”încălcarea drepturilor populației ce respectă valorile culturale, lingvistice și religioase comune pentru slavi” și represiunea împotriva opozanților.

Și, în sfârșit, al treilea aspect. Putin a declarat că Rusia nu va permite ca autoritățile ucrainene să folosească împotriva Rusiei teritoriile ce au aparținut, cândva, Rusiei și pe oamenii care trăiesc acolo și i-a avertizat pe conducătorii Ucrainei că, în caz contrar, citez, ”ei își vor distruge propria țară”, a scris Kuzmin.

În opinia lui, din articolul lui Putin reiese că asemenea acțiuni, precum ucrainizarea forțată a populației vorbitoare de limbă rusă, pot conduce la pierderea statalității ucrainene.

”Acestea sunt cele trei principale aspecte juridice la care trebuiau să fie atente autoritățile ucrainene, experții politici și consultanții juridici pe probleme internaționale. Se pare că nici Ministerul de Exerne, nici biroul președintelui, nici Consiliul Național de Securitate și Apărare nu au înțeles nimic. Se pare că ne așteaptă vremuri dificile”, a concluzionat Kuzmin.

Președintele Vladimir Putin a publicat, la 12 iulie, articolul ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”. În material el a arătat că, după amestecul direct al Occidentului în treburile interne ale Ucrainei, în 2014, politica promovată de Kiev a început să fie definită de rusofobia agresivă a naționaliștilor radicali. Președintele a catalogat zidul ridicat între cele două popoare drept o nenorocire și a adăugat că suveranitatea adevărată a Ucrainei este posibilă doar în parteneriat cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.