Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat de la Chișinău a în cercat să-l 'corupă' pe Vladimir Voronin cu o sticlă de votcă. La mijloc este articolul 13 din Constituție, limba de stat

Parlamentul Republicii Moldova
Vladimir Voronin

La Chișinău, Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a fost „ademenit” de deputatul PAS, Vasile Șoimaru, să delege mai mulți deputați comuniști pentru a participa la votarea proiectului de modificare a articolului 13 din Constituție ce se referă la limba oficială vorbită în R.Moldova. Mai exact, parlamentarul a spus că, în schimbul sprijinului inițiativei prin care limba oficială a statului va deveni, conform Constituției, limba română, acesta îi va „ceda” lui Voronin o sticlă de vodcă adusă din Ucraina, conform deschide.md.

„Noi mai avem niște lucruri frumoase de făcut. Avem de votat articolul 13 din Constituție (Limba de stat). Dacă ne oferă Voronin cinci voturi la cele 63 ale noastre ca să schimbăm rușinea noastră din Constituție, pot să îi cedez acest «javelin»”, a spus el.

La acel moment, Vladimir Voronin, împreună cu deputații comuniști și socialiști, părăsise deja ședința plenară a Parlamentului.

De menționat că, în conformitate cu prevederile Constituției, limba de stat în R. Moldova este „limba moldovenească”. În anul 2013, Curtea Constituțională a decis că limba de stat în R. Moldova este limba română. Totuși, pentru a legifera această hotărâre, ea trebuie votată în Parlament cu votul a 2/3 din deputați (cel puțin 67 de voturi), în timp ce fracțiunea PAS are doar 63 de mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.