Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat exclus din AUR a câștigat în instanță: Rezultatele Congresului în care a fost ales George Simion, anulate/ Reacția președintelui AUR

Ciprian Ciubuc AUR

Deputatul Ciprian Ciubuc, exclus din AUR la Congresul formaţiunii din 2022, a anunţat că Tribunalul Bucureşti i-a redat calitatea de membru al acestui partid şi a decis anularea rezultatelor de la acel congres, la care George Simion a fost ales preşedinte al AUR. Decizia instanţei nu este definitivă.

„Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Anulează Decizia nr. 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Anulează Procesul verbal al Congresului extraordinar al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor din data de 27.03.2022. Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.

Ciprian Ciubuc a explicat, pe pagina sa de Facebook, decizia Tribunalului Bucureşti.

„Concret, instanţa de judecată pentru primul capăt de cerere a anulat Decizia 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj prin care am fost exclus în mod ilegal din partid, repunându-mă astfel printr-o sentinţă provizorie în calitatea de membru al partidului A.U.R. şi dovedind faptul că partidul cu care am intrat în Parlamentul României ca deputat de Brăila a comis un abuz prin excluderea mea, nemotivată şi fără să îmi dea posibilitatea de a-mi prezenta apărările aşa cum era stabilit în Statutul A.U.R. Pe de altă parte instanţa de judecată a constatat şi pentru al doilea capăt de cerere că am avut motive temeinice la bază şi astfel pe baza argumentelor juridice şi a înscrisurilor depuse la dosar atât de mine, cât şi de pârâtă, mi-a dat câştig de cauză şi rezultatele Congresului Extraordinar din data de 27 martie 2022 sunt desfiinţate prin decizia Tribunalului de anulare a Procesului - Verbal din data de 27 martie 2022”, a afirmat deputatul.

El a menţionat că toate rezultatele Congresului AUR au fost validate prin acel proces verbal anulat de instanţă, de la alegerea lui George Simion în fruntea partidului până la alegerea componenţei Consiliului Naţional de Conducere şi a Biroului Naţional de Conducere.

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, în 27 martie 2022, el primind 784 de voturi la Congresul partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei, a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

Reacția lui George Simion

„E o aberație la fel ca zecile de știri apărute despre noi în ultima vreme, de când am iesit la egalitate cu PSD în sondajele reale. Eu sunt președintele AUR, congresul nostru a fost validat prin hotărâre definitiva și irevocabilă. Procesul cu domnul Ciubuc vizează excluderea lui din partid și împrejurările în care au avut loc, nu calitatea mea de președinte. Tare bine ar fi să înțeleagă unii că aceste atacuri mincinoase nu fac decât să ne crească. Nicio televiziune nu m-a sunat pentru drept la replică și cu asta am spus tot”, a declarat George Simion pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.