Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat olandez va fi judecat pentru incitare la ură

Deputatul olandez de extremă-dreaptă Geert Wilders va fi judecat pentru discriminare şi incitare la ură după ce a declarat în urmă cu doi ani că vrea "mai puţini marocani" în Olanda, a confirmat vineri justiţia olandeză, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Tribunalul respinge toate obiecţiile apărării", a declarat judecătorul Hendrik Steenhuis.

Al-Assad: 'Recucerirea Alepului ar însemna împingerea teroriştilor înapoi în Turcia'

Luna trecută, la o audiere într-un tribunal sub înaltă securitate, apărarea a cerut abandonarea urmăririi penale a controversatului politician, denunţând un "proces politic".

Dar magistratul subliniază în hotărâre că urmărirea penală a lui Geert Wilders, absent vineri, "nu îi va afecta libertăţile politice sau cele ale formaţiunii sale, Partidul Libertăţii" (PVV).

Citeşte şi: ATAC cu rachete în Antalya - FOTO/VIDEO

În martie 2014, după alegerile municipale la Haga, Wilders i-a întrebat pe militanţii partidului său dacă vor "mai mulţi sau mai puţini marocani în oraşul lor şi în Olanda".

În faţa unei mulţimi strigând "Mai puţini! Mai puţini!", politicianul a răspuns cu un zâmbet: "Ne vom ocupa de aceasta". Potrivit avocatului său, "prin aceste cuvinte, el nu a făcut decât să prezinte programul partidului".

Citeşte şi: 'Bibi' Netanyahu critică dur proiectele Unesco din Ierusalim

La momentul respectiv, declaraţiile deputatului au scandalizat, provocând un exod din partidul său populist şi depunerea a peste 6.400 de plângeri de către cetăţeni şi organizaţii.

Pe fondul celei mai grave crize a migraţiei în Europa de la cel de-al doilea Război Mondial, PVV a condus mult timp în sondaje, dar a mai scăzut odată cu apropierea alegerilor parlamentare din martie în favoarea Partidului pentru Libertate şi Democraţie (VVD) al prim-ministrului Mark Rutte.

Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

Dacă va fi găsit vinovat, Geert Wilders ar putea fi condamnat la o pedeapsă maximă de doi ani de închisoare sau o amendă de peste 20.000 de euro.

Data procesului este fixată la 31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.