Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL se declară şocat de scandalurile de corupţie: Pe mine nu mă duce mintea la combinaţii

pnl

Un deputat liberal spune că este "şocat" să vadă "nişte dedesubturi" pe care nu le bănuia, referitor la anchetarea unor foşti colegi de-ai săi. Theodor Paleologu declară pe de altă parte că i se pare "ciudat că Elena Udrea a avut curajul să se prezinte la alegerile prezidenţiale" şi crede că Traian Băsescu "n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut".

"Vă spun drept că unele dintre cazurile astea nici nu mai reuşesc să le înţeleg. Cum spunea cu modestie David Hume într-un text de-al lui, "It's too difficult for me", uneori e prea complicat, nu pricep, pe mine nu mă duce mintea la combinaţii (...). Trebuie să aşteptăm ca justiţia să-şi facă treaba, să se clarifice nişte lucruri, prezumţia de nevinovăţie este un principiu important", a precizat deputatul PNL.

"Trebuie să vă spun pe de altă parte că desigur sunt şocat să aflu nişte lucruri, să văd nişte dedesubturi pe care nu le bănuiam. De exemplu, toate lucrurile legate de mărturisirile lui Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, pe mine mă cam şochează, pentru că încep să înţeleg cumva de ce în decembrie 2009, PDL-ul l-a preferat pe el mie, pentru că era o situaţie în care UDMR-ul cerea trei ministere şi se ajunsese, după lungi negocieri, la alternativa Ministerul Comunicaţiilor sau Ministerul Culturii şi PDL-ul a preferat să dea Ministerul Culturii UDMR-ului şi acum înţeleg mai bine de ce. Vă spun drept, de aceea sunt şi şocat de toate lucrurile astea, fără îndoială", a mai spus Paleologu.

În ceea ce priveşte anchetarea Elenei Udrea, Theodor Paleologu spune că i "se pare ciudat, totuşi, că a avut curajul să se prezinte la alegerile prezidenţiale, ştiind că are aceste probleme în aşteptare cel puţin".

Întrebat, la RFI, dacă "idila" dintre fostul preşedinte, Traian Băsescu şi PMP s-a încheiat odată cu anchetarea Elenei Udrea, Theodor Paleologu a răspuns: "Păi, cred că deja nu prea mai e mare idilă, nu? Din păcate, n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut şi eşecul PMP este parţial şi un efect al acestor alegeri greşite de oameni. N-a avut încredere în oameni în care trebuia să aibă încredere şi a avut încredere în oameni în care nu prea trebuia să aibă încredere. Dar după zece ani sau chiar mai mulţi ani de putere, pentru că Traian Băsescu e în funcţii importante din '96 până acum, se mai toceşte simţul realităţii şi se ajunge să nu-ţi mai dai seama bine în cine trebuie să ai încredere şi în cine nu trebuie să ai încredere".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.