Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL vrea o declarație a Parlamentului pentru cotele de refugiați

refugiati ungaria politie

România va fi obligată să preia o cotă de refugiați de 4 ori mai mare decât își propusese, arată Comisia Europeană. Numai că președintele Klaus Iohannis a spus că nu va accepta niciun refugiat peste cei 1785 pe care îi poate găzdui țara noastră. Deputatul PNL Radu Zlati vrea o declarație a Parlamentului României pentru cotele de refugiați, care trebuie să fie voluntare, nu obligatorii.

”Intervenția recentă a Președintelui Klaus Iohannis pe tema problemei migranților care au asaltat Europa a fost de natură să-i bucure pe toți cei care l-au votat în 2014 - și nu doar pe aceia. Afirmând cu subiect și predicat că România nu este de acord cu ideea cotelor de refugiați impuse și că statul român poate acorda azil unui număr limitat de refugiați, Președintele României a făcut, după opinia mea, ceea ce trebuia să facă: să pună mai presus de orice interesele de acum și de mâine ale statului și poporului pe care îl reprezintă. Este atitudinea unui bărbat de stat, atitudine pe care sper din toată inima că nu și-o va schimba sub diferitele presiuni externe. Consider pozitiv și faptul că cealaltă parte a puterii executive, Guvernul - reprezentat prin șeful acestuia, domnul Victor Ponta - nu a făcut notă discordantă în raport cu afirmațiile Președintelui.

Este momentul ca și puterea legislativă, Parlamentul, să confirme și să întărească, printr-o luare de poziție publică, fermă și clară, pozițiile Executivului. În acest sens, o declarație votată intr-o ședință a Camerelor reunite, ar fi binevenită.

Totodată nu pot să nu fiu consternat de poziția europarlamentarilor români care, cu excepția a doi reprezentanți ai UDMR, nu au urmat linia adoptată de către executivul de la București. Deplin conștient de faptul că, odată aleși, europarlamentarii români încetează de a-i reprezenta în mod strict pe cetățenii României, devenind purtătorii de interese ai tuturor cetățenilor Europei, mă întreb totodată dacă nu cumva europarlamentarii noștri, adoptând rezoluția privitoare la cotele impuse de către Comisia Europeană, au uitat că au ajuns în forul european fiind votați de către cei care trăiesc la gurile Dunăriii, iar nu ale Rinului; sau că, autorizat prin Constituție de a reprezenta voința cetățenilor români, inclusiv a celor care i-au trimis pe onorații europarlamentari la Strasbourg, este Klaus Iohannis, iar nu doamna Merkel sau domnul Junker.

Acestea fiind zise, îi felicit pe domnii Klaus Iohannis și Victor Ponta pentru sprijinirea ideii cotelor voluntare în ce privește acceptul imigranților pe care Europa se consideră nevoită să îi primească (dintre care doar o parte pot fi considerați refugiați!) și le doresc statornicie și tărie. Nu sunt singuri, romănii sunt alături de ei.”, se arată într-un comunicat al lui Radu Zlati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.