Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL vrea o lege ca 10 august să fie Ziua națională anti-corupție

Kanal D
protest 10 august

Deputatul liberal Cristian Buican a înregistrat în Senat o propunere legislativă pentru declararea zilei de 10 august drept „Ziua naţională a demnităţii cetăţenilor români, a luptei împotriva corupţiei, abuzurilor şi in justiţie'. PNL-istul spune că pe 10 august 2018, la mitingul anti-PSD din Piața Victoriei, a avut loc „o manifestare genuina a vointei mature a cetatenilor romani de a apara valorile, viitorul natiunii, in fata unor posibile derive”.

„Se declara ziua de 10 august drept Ziua nationala a demnitatii cetatenilor romani, a luptei impotriva coruptiei, abuzurilor si injustitiei. Cu aceasta ocazie se arboreaza drapelul national, iar posturile nationale de radio si televiziune marcheaza - in programele de stiri, in editii speciale - aceasta sarbatoare natională”, prevede legea propusă.

Sarbatorirea zilei poate fi organizata de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, de catre institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora, precum si de catre societatea civila, persoane fizice si persoane juridice, „prin organizarea si/sau participarea la programe si manifestari stiintifice, educative sau culturale, cu caracter social, menite a sublinia importanta evenimentului”, se mai arată în proiectul legislativ.

Un alt proiect de lege, al senatorului PSD Liviu Pop, privind instituirea zilei de 10 august drept șZiua Unității Civice', a fost adoptat de Senat și se află în prezent la Camera Deputaților, unde trebuie să primească un vot.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 112: O alegere criminală, care distruge o generație .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.