Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat român acuză angajați ai ambasadei ruse de spionaj la recepții oficiale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ambasada Rusiei la București

Deputatul PNL Pavel Popescu, fost președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, transmite joi că angajați ai ambasadei Federației Ruse la București „efectuează acțiuni de culegere de informații” în cadrul unor evenimente/ recepții oficiale la care nu sunt invitați.

El adăugă că ambasadele statelor care s-au pronunțat pentru introducerea de sancțiuni la adresa Federației Ruse trebuie să își întărească măsurile de siguranță.

  • „Este extrem de important ca ambasadele din București ale țărilor ce au sancționat Federația Rusă în urma invaziei Ucrainei să își sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă. Angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/recepții oficiale la care nu sunt invitați. Acest mod agresiv de acțiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, a scris deputatul pe Facebook.

Ţările Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord politic pentru a pune în aplicare al optulea pachet de sancţiuni comunitare împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, de această dată ca răspuns la anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene, transmite EFE.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.