Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat se solidarizează cu protestele Cartel Alfa: Guvernul îngheaţă veniturile, însă preţul la energie creşte cu 26%!

Inquam Photos / Octav Ganea
protest cartel alfa

Deputatul PSD Nicolae Georgescu (PSD) transmite marți că anul 2021 va începe „catastrofal” pentru români din punct de vedere financiar.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

„2021 începe catastrofal pentru români! Guvernul Cîţu loveşte din plin. În timp ce veniturile bugetarilor vor fi îngheţate, salariul minim creşte cu doar câţiva zeci de lei iar consumatorii casnici vor plăti până la 26% în plus la energie.

Guvernul Florin Cîţu va îngheţa, la nivelul lunii decembrie 2020, cuantumurile pentru o serie întreagă de venituri precum: salariile bugetarilor, indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, salariile profesorilor, dar şi unele pensii de serviciu, potrivit unui proiect de OUG. Mai mult, bătaia de joc la adresa românilor continuă! Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară, garantat în plată pentru anul 2021, cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut lunar. Hotărârea va fi adoptată chiar în şedinţa Guvernului din 30 decembrie 2020. Asta înseamnă că, anul viitor, cineva plătit cu salariul minim pe economie va primi, în mână, 1.386 lei, în loc de 1.346 lei, cum e în prezent.

Însă, atenţie! Consumatorii casnici ar putea plăti facturi mult mai mari la energie, cu până la 26% de la 1 ianuarie. Piaţa energiei electrice se va liberaliza de la 1 ianuarie 2021, însă foarte puţini consumatori casnici ştiu că pot căuta oferte avantajoase de furnizare a energiei şi, în funcţie de acestea, să îşi schimbe furnizorul.În aceste condiţii, total inacceptabile, sunt solidar cu Sindicatul Cartel Alfa, sindicat care a transmis că "nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor" şi decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor”, transmite deputatul, într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.