Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR denunţă 'poliţia gândirii': 'CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române'

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

Deputatul USR Matei Adrian Dobrovie intervine în scandalul public generat de plângarea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Potrivit deputatului, CNCD comite abuzuri majore şi încearcă să descurajeze exprimarea creştinilor în spaţiul public.

"Poliția gândirii în anul 2018. CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru că a spus adevărul. Mai grav, această instituție discriminează chiar pe reprezentantul cultului ortodox, încercând să descurajeze exprimarea creștinilor în spațiul public.

Precedentul creat astfel este foarte periculos. Acțiunile din ultima vreme ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării arată că această instituție comite abuzuri majore, servind pe de o parte o agendă ideologică care discriminează majoritatea, iar pe de altă parte, actuala putere. Elocvente în acest sens sunt episoadele sancționării președintelui pentru folosirea termenului ”penali”, cât și citarea unor persoane care i-au criticat pe acoliții lui Dragnea din Teleorman pe Facebook.

Întâmplător îl cunosc pe domnul Vasile Bănescu. Mi-a fost profesor de religie și este un om de o decență, cultură și ținută morală ireproșabilă. Ca urmare, sunt revoltat de faptul că se încearcă cenzurarea și limitarea libertății sale de exprimare.

Este inacceptabil ca tocmai cei care ar trebui să vegheze la toleranță și nediscriminare să fie intoleranți și să discrimineze", scrie Matei Dobrovie pe Facebook.

Vezi şi: Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, prima reacţie după ce a fost reclamat la CNCD: 'Un grav atac la adresa libertății de exprimare'

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării pentru declarații cu privire la minorele care devin mame. El a spus că de vină pentru numărul mare de astfel de cazuri nu este lipsa educației sexuale, ci motive sociale, dar și „apartenența la o anumită etnie”. E-Romnja și Centrul Filia au depus, luni, o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la „declarațiile discriminatorii” ale purtătorui de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Numeroase nume sonere din Academia Romănă, dar şi actori, eseişti, scriitori, pictori, jurnalişti sau istorici şi-au pus semnătura pe o scrisoare deschisă adresată Consiliului Național de Combatere a Discriminării în cazul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române. "Asistăm în ultimele zile la un linșaj mediatic si instituțional la care este supus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Romane, dl Vasile Bănescu. Este un atac la adresa libertății de exprimare", consideră cei peste 50 de semnatari ai scrisorii.

Vezi şi: Concluzia specialiștilor: ce PROBLEME DE SĂNĂTATE ascunde albirea prematură a părului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.