Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR propune tăierea unor avantaje financiare ale parlamentarilor

Facebook
Mihai Polițeanu

Deputatul USR Mihai Polițeanu a declarat, miercuri, într-o filmare postată pe pagina sa de Facebook, că i se par prea mari beneficiile financiare pe care le are un parlamentar.

„Un parlamentar primeste o indemnizatie care este in valoare de circa 11.000 de lei. Ea eeprezinta practic salariul parlamentarului.

Fiecare deputat primeste si o suma forfetara in valoare de circa 28.000 de lei. Acesta reprezinta suma pe care parlamentarul o cheltuieste lunar cu intreaga activitate a cabinetelor parlamentare, asta inseamna angajati, firme cu care lucreaza, plata chiriei si a utilitatilor si tot ce inseamna logistica, birotica, etc.

In plus, daca nu are domiciliu in Bucuresti sau Ilfov, fiecare deputat primeste circa 5.000 de lei pentru a-si plati cazarea in Bucuresti.

Fiecare parlamentar mai beneficiaza de cateva avantaje, gratuitate pe transport CFR, cei care stau departe de Bucuresti primesc banii pentru un drum dus-intors pe saptamana cu avionul si daca face naveta cu masina atunci benzina este decontata.

Mi se pare ca fiecare parlamentar castiga decent, 11.000 de lei, dar ma refer la celelalte avantaje financiare, fie suma pentru cazare, suma pentru diurna sau decontarea transportului CFR, aerian sau auto, poate unele din aceste avantaje ar trebui reduse”, a declarat Mihai Polițeanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.