Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un desen al Fecioarei cu pruncul a fost descoperit sub pictura 'Man of Sorrows' a lui Botticelli

https://www.britannica.com/
sandro botticelli tablou

„Man of Sorrows” de Sandro Botticelli va fi licitată pe 27 ianuarie la Sotheby's, fiind estimată la 40 de milioane de dolari. Lucrarea s-a aflat în posesia unui privat încă din secolul al XIX-lea. Dar analiza tehnică întreprinsă de casa de licitaţii în vederea pregătirii vânzării, a dezvăluit ceva neaşteptat: o imagine a Fecioarei cu copilul Iisus sub straturile de vopsea, potrivit CNN.

Chris Apostle, vicepreşedinte şi director al Departamentului de pictură dedicat vechilor maeştri la Sotheby’s New York, care a avut ocazia să studieze în profunzime imaginea, crede că ar fi o compoziţie abandonată a „Madonna of tenderness”, în care Fecioara apare cu obrazul lipit de al pruncului Iisus, ca în vechile icoane greceşti, conform news.ro.

Trăsăturile feţei, în special nasul, ochii şi gura, pe care el le identifică ca aparţinând pruncului Iisus, sunt foarte vizibile în imaginea în infraroşu, dar sunt create invers.

Straturile de vopsea sunt în „stare destul de bună”, a continuat el, deşi puţin amestecate la margini, şi există adăugiri în partea de sus şi de jos a imaginii.

Imaginile în infraroşu arată, de asemenea, că Botticelli a făcut anumite ajustări compoziţiei, potrivit analizei Sotheby's.

Ca şi în cazul „Portrait of a Youth Holding a Roundel” (1480) al lui Botticelli, vândut anul trecut de Sotheby’s din New York pentru 92 de milioane de dolari, vopseaua albă cu plumb este folosită în întreaga compoziţie.

Ca multe picturi ale lui Botticelli, provenienţa acestui tablou datează din secolul al XIX-lea, potrivit casei de licitaţii.

„Man of Sarrows” al lui Botticelli a făcut odată parte din colecţia politicianului Edward John Sartoris (1814-1888) şi a soţiei sale Adelaide Kemble Sartoris (1815-1879), o celebră cântăreaţă de operă şi nepoata actriţei Sarah Siddons şi a lui John Philip Kemble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.