Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un director Binance ,reținut de autoritățile nigeriene, a fugit din detenție. Raport guvernamental: Binance a fost folosit pentru a spăla 21 de mld de dolari

binance

Un director Binance reținut de autoritățile nigeriene a scăpat de detenție folosind un pașaport fals. Vestea vine în timp ce guvernul nigerian a lansat proceduri penale de evaziune fiscală împotriva Binance. Potrivit presei locale, acuzațiile au fost depuse luni la Înalta Curte Federală din Abuja, conform cointelegraph.com.

Directorul executiv al Binance, Nadeem Anjarwalla, și colegul său Tigran Gambaryan au fost reținuți de câteva săptămâni într-o pensiune din Abuja, capitala Nigeriei. Cu toate acestea, Anjarwalla ar fi fugit din detenție vineri, 22 martie, după ce a fost dus la o moschee din apropiere pentru rugăciuni.

Directorul Binance a fugit din capitala Nigeriei cu o companie aeriană din Orientul Mijlociu

Se pare că Anjarwalla a zburat din Abuja cu o companie aeriană din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, nu este clar cum a reușit să se îmbarce în avion, întrucât pașaportul său britanic, cu care a intrat în Nigeria, rămâne în custodia autorităților nigeriene.

Potrivit unui oficial de imigrare, executivul Binance a fugit din Nigeria cu un pașaport kenyan, iar autoritățile încearcă acum să stabilească modul în care Anjarwalla a obținut pașaportul, deoarece nu avea alte documente de călătorie în timp ce era în custodie.

Potrivit rapoartelor, celor doi bărbați li s-au acordat mai multe privilegii în timpul detenției, inclusiv utilizarea telefoanelor mobile.

Anjarwalla, managerul regional al Binance în Africa, și Gambaryan, un cetățean american care este șeful echipei de investigații penale a Binance, au fost luați în custodie la sosirea lor în Nigeria pe 26 februarie.

Am fost informați că Nadeem nu se mai află în custodia nigeriană. Accentul nostru principal rămâne pe siguranța angajaților noștri și lucrăm în colaborare cu autoritățile nigeriene pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance pentru Cointelegraph.

Bărbații au fost reținuți după ce o instanță de judecată din Abuja a primit o plângere penală împotriva lor.

Raport guvernamental: Binance a fost folosit pentru a spăla aproape 21 de miliarde de dolari

Instanța a permis Comisiei pentru Crime Economice și Financiare (EFCC) să îi rețină pe cei doi indivizi timp de 14 zile. De asemenea, a mandatat ca Binance să ofere guvernului nigerian acces la datele și detaliile comercianților nigerieni care folosesc platforma sa.

Cu toate acestea, după ce Binance a refuzat să respecte decizia instanței, instanța a prelungit detenția oficialilor pentru încă 14 zile pentru a preveni manipularea probelor.

Guvernul nigerian a luat măsuri stricte împotriva persoanelor și organizațiilor implicate în finanțarea terorismului și spălarea banilor legate de schimbul criptografic Binance.

Potrivit rapoartelor guvernamentale, schimbul Binance a fost folosit pentru a spăla aproape 21 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.