DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un director și un consilier de la Primăria Sectorului 1 au fost arestați

catuse1_40988100

Un director şi un consilier din cadrul Primăriei Sectorului 1, care au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA Ploieşti, după ce au fost audiaţi într-un dosar de luare de mită, au fost arestaţi preventiv.

Tribunalul Prahova a admis, vineri, propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaţilor Mihai Răzvan Iordan, la data faptelor director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, şi Dan Toma, la data faptelor şef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie a aceleiaşi instituţii, funcţie deţinută şi în prezent.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Răzvan Iordan este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, iar Dan Toma a fost reţinut pentru trei infracţiuni de luare de mită.

Procurorii susţin că, în perioada 2006 - 2010, Răzvan Iordan, în calitate de director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 şi Dan Toma, şef birou în cadrul aceleiaşi direcţii, au pretins şi primit de la doi oameni de afaceri, în mai multe rânduri, sume de bani cuprinse între 15.000 euro şi 70.000 euro.

Banii au fost ceruţi, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi să dispună întocmirea şi semnarea proceselor verbale de recepţie a unor lucrări de construcţie.

Concret, în cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcţie compusă din parter şi 3 etaje situată în sectorul 1 din municipiul Bucureşti.

La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepţie a lucrării, recepţie ce se efectua şi semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1.

DNA arată că efectuarea recepţiei lucrării în prezenţa reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării şi deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

Din cadrul Primăriei Sectorului 1, responsabili pentru aceste activităţi erau Răzvan Iordan - director al Direcţiei Inspecţie şi Dan Toma - şef Birou recepţii şi regularizări taxe din cadrul Direcţiei Inspecţie.

Aceştia au condiţionat recepţionarea lucrării, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

După mai multe intervenţii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceştia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro.

Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis către Răzvan Iordan şi Dan Toma, prin intermediari, suma de 15.000 euro.

În cursul anului 2008, Răzvan Iordan şi Dan Toma au condiţionat recepţia lucrărilor executate la un imobil compus din parter şi 7 etaje, situat în sectorul 1, de plată sumei de 70.000 euro.

Banii au fost plătiţi de un reprezentant al antreprenorului, în aceeaşi modalitate, prin intermediari, funcţionarilor primăriei, Răzvan Iordan şi Dan Toma.

În cursul anului 2010, în contextul efectuării unor lucrări de construcţii la un imobil compus din parter şi 3 etaje, pentru recepţia lucrărilor efectuate, Dan Toma, la acel moment director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie, a pretins 15.000 euro de la administratorului firmei de construcţii.

În perioada imediat următoare, omul de afaceri i-a remis lui Dan Toma suma de 15.000 euro, în scopul întocmirii şi semnării procesului verbal de recepţie a lucrării de construcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.