Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dosar deschis în urma dezvăluirilor lui Tolontan a fost CLASAT: Procurorii NU au găsit INDICII

stareapresei.ro
tolontan

Făcut celebru de Cătălin Tolontan, dosarul "Măciuca", deschis la Centrul de Boli Psihice din localitatea cu același nume după ce în presă au apărut poze în care mai mulți pacienți apăreau legați cu chingi de paturi, a fost clasat.

Dosarul a fost deschis după ce pe site-ul tolo.ro au fost publicate imagini din interiorul centrului, în fotografii apărând bolnavi legați de paturi, unii dintre ei cu răni la glezne. Dosarul a fost clasat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care au finalizat cercetările.

Citește și: Cum a reacționat Cristi Borcea când a aflat că prietenul său, Vasile Turcu, a murit

Din dosar reiese că, privind faptele relatate în presă în perioada 23-25.01.2017, în legătură cu modalitatea în care sunt trataţi beneficiarii din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, jud. Vâlcea, că se dispune clasarea cauzei cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu, supunerea la rele tratamente şi lipsirea de libertate în mod ilegal, întrucât nu au rezultat indicii privind comiterea acestor infracţiuni.

”S-a constatat că în saloane exista o temperatură ambiantă corespunzătoare, provenind de la sistemul de încălzire centralizat deservit de o centrală termică ce funcţionează cu combustibil solid, iar atât în saloane, cât şi în grupurile sanitare şi căile de acces era păstrată curăţenia. Nu au fost identificate cu ocazia verificărilor obiecte de imobilizare a beneficiarilor, constând în curele, chingi, sfori, etc.”, se arată, conform Monitorul de Vălcea, în dosarul întocmit de procurori.

În luna ianuarie, directorul Centrului a fost demis, iar doctorul de medicină legală a fost sancționat cu 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.