Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat francez care cere o taxă UE pe tranzacţii financiare a intrat în greva foamei

greva foamei

Un eurodeputat francez, Pierre Larrouturou, a anunţat miercuri că intră în greva foamei pentru a exercita presiuni asupra preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi a cancelarului german, Angela Merkel, de a accepta introducerea unei taxe europene pe tranzacţiile financiare, anunță MEDIAFAX.

"Este urât să auzim mereu că nu există bani pentru sănătate, climă, locuri de muncă, în timp ce pieţele financiare sunt într-o situaţie mai bună ca niciodată. Pentru a exercita presiuni asupra Angelei Merkel şi a lui Emmanuel Macron, încep prin greva foamei", a anunţat miercuri, prin Twitter, eurodeputatul Pierre Larrouturou, membru al grupului parlamentar Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D, centru-stânga).

"Scopul meu nu este să mor, ci să evităm milioane de morţi: Europa trebuie să aibă mijloacele de a acţiona pentru servicii de sănătate, protejarea climei şi locuri de muncă", subliniază eurodeputatul Pierre Larrouturou.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Pierre Larrouturou cere în primul rândul introducerea unui impozit pe tranzacţii financiare la nivel european. Liderii statelor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au stabilit în iulie un buget multianual european de 1.074 de miliarde de euro. În plus, a fost aprobat un Fondul de relansare economică post-pandemie de 750 de miliarde de euro. Însă numeroşi eurodeputaţi solicită şi introducerea unui impozit european pe tranzacţii financiare, care ar putea genera anual 50 de miliarde de euro, conform publicaţiei NouvelObs.com.

"Singura soluţie este să generăm resurse pentru Uniunea Europeană printr-o taxă pe tranzacţiile financiare", a insistat Pierre Larrouturou, membru al Comisiei pentru Buget din Parlamentul European, conform site-ului german NTV.de.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.