Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat SPULBERĂ discursurile de LAUDĂ: Aderarea României la UE nu e completă. Nu suntem în Schengen și zona euro

Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu spulberă seria de discursui laudative privind beneficiile intrării României în UE. Acesta atenționează că la 15 ani de la aderare, România nu a trecut nici la moneda euro, nici nu a intrat în spațiul Schengen, care ar permite libera circulație.

"Astăzi se împlinesc 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Acest lucru a adus reale beneficii românilor, de la drepturi suplimentare până la oportunități de finanțare, dar și multe provocări în ceea ce înseamnă aplicarea legislației europene și nevoia de a negocia anumite decizii cu celelalte state membre. Marea problemă este că integrarea României nu este încă una completă, fiind în continuare în afara spațiului Schengen și fără perspective de aderare la euro, iar nivelul de informare și educație privind Uniunea Europeană este la un nivel foarte scăzut.

De aceea, împreună cu cei peste 10 mii de membri ai PES activists România arătăm, din 2007, cum putem face o Românie mai puternică în Europa, dar și cum să dezvoltăm Uniunea Europeană pentru a răspunde exigențelor și așteptărilor noastre.

România are în fața sa o oportunitate enormă oferită de fondurile europene și de cele din planul de redresare, însă acest lucru nu este suficient. Trebuie să învățăm să folosim aceste resurse într-o manieră adecvată, recunoscând inclusiv greșelile din PNRR sau managementul fondurilor europene, pentru ca impactul lor să conducă la o viață mai bună pentru români.

Uniunea Europeană nu este perfectă, dar avantajul acestei construcții este că evoluează în permanență. Ține de noi să facem tot posibilul ca Europa să nu fie doar o platformă pentru elite și inițiați, și să-și respecte fiecare cetățean în egală măsură. Conferința privind Viitorul Europei, din care fac parte, ne oferă această oportunitate să conducem proiectul european spre ceea ce ne dorim.

La mulți ani, României europene!", transmite Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.