Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar italian a fost condamnat pentru fraudă fiscală

raiuno.it
carabinieri politie italia

Renato Soru, politician de stânga, europarlamentar şi preşedinte al companiei de telecomunicaţii Tiscali, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare pentru fraudă fiscală, transmite Reuters. Renato Soru, care a fondat compania Tiscali în 1998, este şi liderul filialei din Sardinia a Partidului Democrat (PD) condus de şeful guvernului italian, Matteo Renzi, conform Agerpres.

 

Procurorii l-au acuzat de o evaziune de 2,6 milioane de euro printr-o operaţiune financiară ce a implicat un credit acordat Tiscali de o altă companie deţinută de Soru.

 

Renato Soru s-a declarat surprins de verdictul 'injust' pronunţat de o instanţă din Cagliari, Sardinia, iar avocatul acestuia a indicat pentru Reuters că va înainta recurs. Conform legislaţiei italiene, condamnatul va fi încarcerat doar dacă verdictul va fi confirmat de instanţa de apel.

 

În ultimele luni, premierul Renzi s-a aflat sub o presiune în creştere din cauza scandalurilor în care au fost implicaţi membri din guvern sau din PD.

 

La sfârşitul lunii martie, ministrul industriei a demisionat într-un scandal de trafic de influenţă, iar în această săptămână primarul democrat al oraşului Lodi, din nordul ţării, a fost arestat pentru fraudarea unor licitaţii.

 

'Imoralitatea PD continuă, cine va fi următorul?', s-a întrebat pe blogul său Beppe Grillo, fondatorul Mişcării Cinci Stele (M5S), anti-sistem, cel mai mare partid de opoziţie.

 

Deşi sondajele plasează în continuare PD pe prima poziţie, avansul său faţă de M5S scade constant, ajungând la numai 2-5 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.