Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PNL a ajuns pe prima pagină în Financial Times

Stiripesurse.ro
Mihai Turcanu / Mihai Țurcanu

Impactul financiar al raportului lui Mihai Țurcanu, europarlamentar PNL, și depunctarea serioasă a Rusiei în permanentul război economic care se poartă astăzi la nivel global au atras atenția celor de la Financial Times.

Pe 20 noiembrie, Financial Times titra în paginile sale că Mihai Țurcanu, membru al grupului EPP din Parlamentul European, a finalizat, din postura de prim raportor al Parlamentului European al unui dosar de importanță strategică, negocierile purtate cu Comisia Europeană și Consiliul European cu privire la un aspect tehnic important pentru întreaga industrie europeană a îngrășămintelor chimice.

În fapt, atenția Financial Times este îndreptată asupra loviturii pe care politicianul liberal a dat-o intereselor Rusiei în acest domeniu. Mai exact, Mihai Țurcanu a reușit să negocieze un procent de cadmiu admis în îngrășămintele chimice pentru agricultură, favorabil atât pentru industria din țara noastră cât și pentru agricultorii europeni.

Prin interpuși, cu excepția țărilor din Estul Europei, Rusia dorea să introducă, în textul final al raportului lui Mihai Țurcanu, un procent de maximum 20 miligrame cadmiu/kg de îngrășământ chimic, în vreme ce România și toate celelalte țări europene doreau un nivel mimin de cadmiu de 60 miligrame/kg.

Mihai Țurcanu a reușit să salveze , avand în vedere interesele, modelul agresiv de business al Rusiei și cifrele amețitoare care se învârt anual în industria îngrășămintelor agricole.

Susținând cu argumente imbatabile punctele sale de vedere, europarlamentarul PNL Mihai Țurcanu, de profesie medic veterinar, fost Președinte al ANSVSA, a reușit să impună în raportul final soluția cea mai bună pentru România și restul țărilor din Estul Europei.

Dacă interesul Rusiei s-ar fi impus în textul final, România și toate celelalte țări afectate ar fi fost dependente de monopolul pe care Rusia îl deține în ceea ce priveste exploatările de roci fosfatice care au un nivel minim de 20 mg cadmiu/kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.