Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD cere Comisiei Europene un implementarea unui standard omologat la nivelul UE privind accesul cetăţenilor în statele membre

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat că a interpelat Comisia Europeană şi a cerut implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene privind accesul în statele membre. Solicitarea vine în contextul în care opt state din Uniunea Europeană au introdus măsuri de restricţionare pentru cetăţenii românii, în unele fiind dispusă obligativitatea autoizolării timp de 14 zile, potrivit news.ro.

„Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricţionare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care guvernarea liberală a gestionată criza COVID-19. Acest lucru demonstrează că reprezentanţii Executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanţii constată aceste impuneri şi nu face nimic pentru a remedia situaţia. Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacţie a autorităţilor în a veghea la aplicarea legislaţiei europene şi naţionale în materie de muncă”, a scris Victor Negrescu, joi, pe Facebook.

Citește și: Starea de URGENȚĂ a fost MANĂ CEREASCĂ pentru afaceriștii din comerțul cu amănuntul: afacerile au EXPLODAT în luna mai

Eurodeputatul PSD a precizat că a decis să interpeleze „Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene. În acelaşi timp am solicitat Consiliului UE şi preşedinţiei germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil”.

Acesta a criticat slaba guvernare a PNL, însă a precizat că acest lucru nu trebuie să afecteze statutul românilor în UE.


„Slaba guvernare liberală şi incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Ţara noastră are nevoie de o politică externă şi europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetăţenilor noştri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate”, a conchis Negrescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că sunt opt state din Uniunea Europeaă care au introdus măsuri de restricţionare pentru cetăţenii românii, dând ca exemplu Lituania, care recomandă autoizolarea pentru 14 zile sau Slovacia care cere un test negativ pentru a permite intrarea în ţară, apoi o perioadă de cinci zile de autoizolare, iar apoi făcut încă un test care este negativ permite călătoria prin ţară.

Aurescu a mai spus că nu au fost mulţi cetăţeni români cu probleme în străinătate care au cerut asistenţă consulară şi au fost cazuri când misiunile diplomatice s-au autosesizat.

De asemenea, cetăţenii care călătoresc din România vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria, iar în absenţa acestui certificat, cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În caz contrat amenda putând ajunge până la 1.450 de euro, a anunţat MAE, care precizează că a făcut demersuri pe lângă autorităţile de la Viena pentru a decala implementarea acestor măsuri, în condiţiile în care acestea ar fi dorit aplicarea imediată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.