Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplar de vultur pleşuv sur, o specie periclitată în Cipru, a fost salvat şi a revenit la vechea sa colonie

vultur

Un vultur pleşuv sur (Gyps fulvus), care a fost salvat de voluntari ecologişti după ce a fost găsit în dificultate pe o plajă stâncoasă din Cipru, a fost eliberat în sălbăticie, a anunţat joi organizaţia nonguvernamentală de mediu BirdLife Cyprus, citată de agenţia Xinhua potrivit Agerpres.

''Vulturul a fost eliberat în urmă cu aproape o săptămână din sediu (BirdLife) în Limassol şi a fost monitorizat la fiecare două ore'', a notat coordonatoarea proiectului BirdLife, Melpo Apostolidou.

Ea a declarat că cele mai recente date primite de la transmiţătorul radio ataşat de corpul păsării demonstrează că exemplarul de vultur a supravieţuit şi s-a reunit cu vechea sa colonie, în golful Episkopi din sud-vestul ţării insulare.

Exemplarul de vultur a fost găsit la începutul lunii septembrie într-o zonă stâncoasă din golful Episkopi. El nu putea zbura şi a fost transportat la un spital veterinar din Nicosia de voluntari ai BirdLife unde a fost îngrijit şi hrănit timp de trei luni.

Vulturul pleşuv sur a devenit o specie pe cale de dispariţie din cauza dezvoltării aşezărilor omeneşti pe habitatul său.

O altă ameninţare la adresa acestei specii o reprezintă utilizarea momelilor otrăvitoare contra vulpilor şi a câinilor fără stăpân, notează Xinhua.

Exemplarele de vultur pleşuv sur se hrănesc exclusiv cu animale moarte.

Doar aproximativ 20 de astfel de păsări trăiesc în prezent în Cipru. În urmă cu 30 sau 40 de ani în ţara insulară trăiau mii de exemplare din această specie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.