Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert american lansează cinci scenarii pentru un posibil atac nuclear al Rusiei: De la bombă în Marea Neagră, la atac direct asupra SUA

rusia sua

Pe fondul amenințărilor Rusiei cu privire la posibila declanșare a unui război nuclear, expertul militar american Joseph Cirincione a descris modul în care Putin ar putea lovi primul. Există cinci scenarii teribile pentru începerea unui război nuclear, spune un cercetător de la Institutul de Administrație Publică Responsabilă din Washington, potrivit agenției ucrainene Unian.

Cirincione a vorbit despre acest lucru la Bill Press Pods, iar apoi a scris despre scenariile războiului nuclear pe Twitter.

Scenariul 1: lovitură în Marea Neagră

Potrivit expertului american, Putin ar putea lansa o bombă nucleară și ar putea lovi Marea Neagră. În acest caz, președintele țării agresoare va urma primul scenariu al lui Cirincione. Lovitura asupra mării va fi "demonstrativă", fără victime și răniți.

Dacă Putin decide să înceapă un război nuclear în acest fel, Occidentul va impune și mai multe sancțiuni Rusiei, iar ajutorul acordat Ucrainei va crește semnificativ.

Scenariul 2: lovitură nucleară asupra unei instalații militare din Ucraina

Putin poate, de asemenea, să declanșeze un război nuclear prin lovirea Ucrainei. În acest scenariu, Rusia va viza instalații militare, dar va folosi arme de calibru mic. Cu toate acestea, acest lucru va duce totuși la pagube grave, ucigând sute sau mii de oameni.

Scenariul 3: Putin va organiza un "al doilea Hiroshima"

Potrivit expertului, Rusia poate decide asupra unor acțiuni mai grave, la care vor răspunde NATO și Statele Unite. Putin poate aranja un "al doilea Hiroshima" dacă va folosi arme nucleare puternice și va lovi Ucraina. Astfel de acțiuni vor duce la zeci de mii de victime.

Statele Unite și NATO, a spus Cirincione, vor răspunde probabil cu lovituri pe scară largă folosind arme convenționale asupra unor unități ale Federației Ruse.

Scenariul 4: Lovitură nucleară a Rusiei asupra unei unități NATO

Rusia ar putea declanșa un război nuclear cu un atac direct asupra unei instalații NATO. Dacă Putin îndrăznește cu adevărat să urmeze un astfel de scenariu, el va primi un răspuns puternic și masiv. Alianța va desfășura forțe terestre și armament.

În plus, NATO va ataca continuu din aer forțele rusești staționate pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, notează expertul, este puțin probabil ca Statele Unite și NATO să răspundă cu aceeași monedă la un atac nuclear, deoarece obiectivul Alianței este de a pune capăt conflictului, nu de a-l extinde.

Scenariul 5: Putin lovește Statele Unite ale Americii

Cel mai disperat pas al președintelui Federației Ruse ar putea fi un atac direct asupra unor instalații din Statele Unite. Dacă Putin face un astfel de pas, el ar putea încerca să răstoarne guvernul american.

Expertul numește acest scenariu cel mai periculos. Potrivit lui Cirincione, în Statele Unite se lucrează la posibile opțiuni pentru agresiunea nucleară a lui Putin, dar guvernul trebuie să ia în considerare toate scenariile posibile și să se gândească la modul în care lumea va reacționa în cazul unui atac al Rusiei.

„Riscul ca Putin să devină nuclear este scăzut. Barierele de utilizare sunt uriașe. Dar el ar putea să o facă și o poate face. Trebuie să discutăm public opțiunile pentru ca publicul occidental să înțeleagă pe deplin riscurile și ar putea avea dreptul de a vota modalitatea de răspuns", a spus expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.