Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fermier a fost ucis într-o lovitură de rachetă în Liban

racheta balistica

Un atac cu rachete ghidate din Liban a ucis joi un fermier în vârstă de 60 de ani în nordul Israelului, a anunțat radioul public israelian Kan, iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total, relatează Reuters.

Armata israeliană a declarat că luptătorii libanezi Hezbollah, susținuți de Iran, au comis atacul antitanc. Hezbollah a precizat ulterior, într-o declarație, că unul dintre cele 11 atacuri pe care le-a comis joi a vizat o cazarmă israeliană din Matat, un sat învecinat cu granița libaneză, potrivit mediafax.

Serviciul de ambulanță israelian Magen David Adom a declarat că a pronunțat decesul bărbatului la Fassuta, la aproximativ 3 km de Matat, despre care armata israeliană a raportat că a fost atacată cu rachete. Elicopterele, tancurile și artileria israeliene au ripostat împotriva sursei de foc de peste graniță.

„Dacă Hezbollah alege să pornească un război total, atunci va transforma cu mâna sa Beirut și sudul Libanului, nu departe de aici, în Gaza și Khan Younis”, a declarat Netanyahu în timp ce vizita trupele din apropierea graniței.

Nu a fost clar dacă Netanyahu vorbea cu soldații când civilul a fost ucis sau dacă se afla în apropierea locului unde a lovit racheta. Purtătorul de cuvânt nu a răspuns solicitării de comentarii a Reuters.

Hezbollah a anunțat joi numeroase atacuri din Liban în nordul Israelului, despre care a spus că au fost în sprijinul palestinienilor din Gaza.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a efectuat un atac pe 7 octombrie asupra Israelului, ceea ce a determinat represalii din partea Israelului în Gaza guvernată de Hamas. Iranul sprijină atât Hamas, cât și Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.