Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un film cu menţiune specială la Cannes intră din ianuarie în cinematografe - Ce film va rula şi ce subiecte abordează

Phoenix
cinema

Comedia „Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven”, realizată de Elia Suleiman, câştigătoare a unei menţiuni speciale în competiţia Festivalului de la Cannes de anul acesta, va rula în cinematografele româneşti din 3 ianuarie, potrivit NEWS.ro.

Filmul redă călătoria cineastului prin diferite oraşe ale lumii, unde descoperă paralele neaşteptate cu Palestina sa natală.

În calitate de regizor, scenarist, dar şi de actor principal al filmului cu care a ajuns pentru a treia oară în competiţia Festivalului de la Cannes, Elia Suleiman surprinde în „Paradisul, probabil” felii de viaţă memorabile din Nazaret, Paris şi New York, potrivit NEWS.ro.

ES emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă îşi dă seama curând că ţara sa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieţi noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i aminteşte de patria lăsată în urmă.

Citeşte şi: Cristian Boureanu şi-ar fi şcolarizat fiica la Universitatea MarK Twain din Anglia pe banii din 'afacerea' Swietelski - Cum a plătit fostul demnitar banii

„Dacă în filmele mele anterioare Palestina era imaginată ca un microcosmos al lumii, cu noul meu film, «Paradisul, probabil», lumea devine microcosmos al Palestinei”, declară regizorul Elia Suleiman, potrivit unui comunicat remis News.ro. „Filmul arată situaţii obişnuite de zi cu zi ale oamenilor din întreaga lume care trăiesc într-un climat de tensiune geopolitică globală. Iar violenţa care izbucneşte într-un loc este similară cu violenţa care izbucneşte într-un alt loc. Imaginile şi sunetele care conţin această violenţă sau tensiune sunt resimţite în toate centrele lumii şi nu, ca în trecut, doar undeva în colţurile îndepărtate ale omenirii. Există puncte de control în fiecare ţară în aeroporturi şi în mall-uri. Sirenele poliţiei şi alarmele de securitate nu mai sunt intermitente, ci constante. Mai degrabă decât să se concentreze pe imaginea de ansamblu adesea expusă de mass-media şi nu foarte corect abordată, «Paradisul, probabil» se preocupă cu momente marginale, banale şi în afara zonei de interes a presei. Abordează ceea ce este intim, tandru şi emoţional”.

Din distribuţia filmului - care a fost propunerea Palestinei pentru o nominalizare la Oscar 2020 - fac parte Vincent Maraval, producătorul filmelor lui Elia Suleiman, precum şi actorul Gael García Bernal.

Născut la Nazaret în 1960, Elia Suleiman a realizat patru lungmetraje de ficţiune începând cu „Chronicle of a Disappearance”, premiat pentru debut la Veneţia în 1996. Din 2002, filmele sale au fost incluse în selecţia oficială de la Cannes: „Divine Intervention” (2002, Premiul Juriului şi premiul FIPRESCI), „The Time That Remains” (2009) şi „It Must Be Heaven” (2019).

Distribuit de Independenţa Film, „Paradisul, probabil” va rula în cinematografele din Bucureşti (Cinema „Elvire Popesco”, Cineplexx Băneasa, Cinema Europa, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union şi Hollywood Multiplex), Cluj-Napoca (Cinema Victoria, Cinema Arta), Craiova (Cinema Patria), Iaşi (Ateneu), Piteşti (Cinema Trivale), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Sibiu (CineGold), Târgu Mureş (Cinema Arta) şi Vaslui (Cityplex).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.