Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o gospodărie din comuna Tătăranu, judeţul Vrancea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o gospodărie din satul Vâjâitoarea, comuna Tătăranu, exploataţia fiind plasată sub supraveghere pentru prevenirea transmiterii virusului, a informat, miercuri, Prefectura Vrancea.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţul Vrancea s-a întrunit în şedinţă astăzi, 27 aprilie 2002, ca urmare a confirmării unui focar de pesta porcină africană. Confirmarea a venit în urma analizelor de laborator a probelor prelevate de la suinele dintr-o exploataţie nonprofesională din comuna Tătăranu, sat Vâjâitoarea. Exploataţia respectivă are ca efectiv total trei suine adulte, toate înregistrate în baza naţională de date, iar pentru a preveni răspândirea bolii, în şedinţa CLCB a fost analizat şi aprobat Planul de măsuri stabilit pentru confirmarea evoluţiei pestei porcine, precum şi măsurile care se vor aplica în zona de restricţie", a precizat Prefectura Vrancea.

Conform planului de măsuri aprobat de membrii CLCB, exploataţia a fost plasată sub supraveghere sanitar-veterinară, fiind totodată stabilită o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul focarului, precum şi o zonă de supraveghere, pe o rază de şapte kilometri în jurul zonei de protecţie, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, au fost luate şi alte măsuri, dat fiind că în împrejurimi există două exploataţii comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.