Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deputat ALDE declară 'război' jurnaliştilor şi cere SCHIMBAREA legislaţiei: 'Avem o presă care de cele mai multe ori distruge destine şi vieţi'

Elainealtar.wordpress.com
presa
Un fost deputat ALDE pare că a intrat în război direct cu presa. Remus Borza a declarat, vineri, faptul că România trebuie să aibă o legislaţie care să reglementeze presa, în condiţiile în care o parte a jurnaliştilor nu mai sunt de bună credinţă. Parlamentarul mai susţine şi faptul că o parte a presei "distruge destine şi vieţi".

Citeşte şi: Război TOTAL pe arhiva SIPA! Liviu Pleşoianu, replică DURĂ la acuzaţiile unui fost şef ANP: 'Suntem bine în țara asta!??'

"Din păcate, nu mai există instituţii şi legislaţie care să reglementeze presa, mai ales cea din online. Chiar şi George Soroş la forumul mondial de la Davos, de acum două luni, vorbea de nevoia de reglementare a online-ului şi al social media. Noi am dezincriminat în urmă cu câtiva ani insulta şi calomnia prin presă. Suntem printre puţinele ţări din Europa care nu are o lege a presei. Clubul român de presă nu mai ştiu dacă funcţionează. Ar trebui să existe o minimă autocenzură, altminteri, fiecare scrie după cum îl taie capul, mai mult sau mai puţin documentat, mai mult sau mai puţin de bună credinţă. Asistăm de multe ori neputincioşi la astfel de campanii de denigrare a unor persoane publice şi evident că ceea ce se scrie în mediul online rămâne pe viaţă. Nu ai cum să te aperi. Eventual chemi publicaţia sau jurnalistul respectiv în judecată, în civil, ceri daune, de obicei şi câştigi, doar că nu ai ce executa.", a explicat Remus Borza în cadrul emisiunii DCNews Live.

Deputatul subliniază că trebuie să existe „responsabilitate, decenţă, reţinere şi obiectivitate” în demersul jurnalistic.

"Din păcate, avem o presă fatalistică, o presă negativistă, o presă care demolează, care distruge de cele mai multe ori cariere, destine şi vieţi. Trebuie să înţelegem care este forţa cuvântului rostit şi scris. Tocmai de aceea trebuie să existe reţinere, obiectivitate şi responsabilitate, dar, în primul rând, trebuie să existe o minimă documentare din mai multe surse. Şi în mod obligatoriu trebuie să ceri o opinie sau un drept la replică şi celui care face obiectul unui astfel de demers jurnalistic. Presa românească a ultimilor ani şi-a abandonat menirea de moderator şi modelator social. Evident, respectăm dreptul la informare, libertatea de expresie, dar în egală măsură trebuie să protejăm şi alte valori la fel de importante, dacă nu chiar mai importante precum onoarea, demnitatea, intimitatea, dreptul la imagine, apărarea carierei profesionale sau reputaţiei unei persoane.", a mai afirmat fostul deputat al ALDE.

Citeşte şi: O analiză DEVASTATOARE scoate la iveală DEZASTRUL de la fonduri europene: 1,8 MILIARDE de euro reprezintă FRAUDE şi cheltuieli neeligibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.